İyte, Üniversiteler Arası Basketbol Turnavasında 2. Oldu

Üniversite Sporları Federasyonu tarafından, 18-22 Aralık 2012 tarihleri arasında, İzmir'de düzenlenen 2. Lig Üniversitelerarası Basketbol Turnuvası, hafta sonunda oynanan maçlarla sona erdi.

7 üniversite takımının heyecanlı maçlarına sahne olan yarışma, basketbol severlerin beklentilerini karşıladı. Gösterdiği performansla göz dolduran İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Basketbol takımı, turnuvada ikincilik kupasını aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) ev sahipliğinde Tınaztepe Spor Salonu'nda yapılan şampiyonaya İYTE’nin yanı sıra İzmir Katip Çelebi, İzmir Üniversitesi, Denizcilik ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu, DEÜ, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi basketbol takımları katıldı.

DEÜ’nin şampiyon olduğu turnuvada, İYTE ikinci, İzmir Üniversitesi ise üçüncü oldu.

5 gün süren turnuvada toplam 21 maç yapıldı. İYTE Basketbol takımı yaptığı 3 maçtan 2 galibiyetle ayrıldı. Son oynadığı maçta İYTE takımı, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nu 52 - 41 yenmeyi başardı ve ikincilik kupasını almaya hak kazandı.

Kupa töreni 22 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’de yapıldı. Turnuva sonunda 1. olan DEÜ Basketbol Takımı'na şampiyonluk kupasını DEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Yaparel verirken, 2. olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne ise İYTE Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Bahattin Tayanç takdim etti. 3. olan İzmir Üniversitesi'ne ise kupasını DEÜ Üniversitesi Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanı Dursun Atalay’dan aldı.

Turnuvaya katılan bütün takım oyuncularının, antrenörlerinin ve üniversite yöneticilerinin bulunduğu ödül töreni, katılımcılara sunulan tatlı ikramıyla sona erdi .

Kaynak: İHA