Nihat Özdemir: Aykut Kocaman'ın İstifası Yanlıştı Geri Dönmeli

Fenerbahçe Kulübü'nün eski Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, Bursa'da katıldığı BTSO Ekonomiye Değer Katanlar programında Aykut Kocaman'ın istifasını değerlendirdi.

Özdemir, "Bence Aykut hocamızın istifa etmesi yanlıştı. Tribünde belli kesimin bağırması ile Fenerbahçe'nin teknik direktörü istifa etmez, etmemeli. Ama etti, fakat yanlışın neresinden dönülürse dönülsün kardır. Onun için istifa kararından vazgeçeceğini düşünüyorum. Bugünkü medyadan da bu yönde bir karar okudum." dedi.

3 Temmuz'dan Sonra Fenerbahçe'nin başına gelenlerin başka kulübün başına gelmesi halinde darmadağın olacağına değinen Nihat Özdemir, şöyle devam etti:
"Fenerbahçe'nin 3 Temmuz'dan bu yana geçirdiği dönem boyunca Fenerbahçe Spor Kulübü, bütün dallarda başarılı mıdır, değil midir? önemli olan bu. Ama bütün bunlara rağmen Fenerbahçe Spor Kulübü futbolundan basketboluna, voleybolundan kadar yarıştığı bütün dalarda, 2 bine yakın sporcusu ile ayakta, her dalda şampiyonluğa oynamakta. Geçen sene 30 sene alamadığımız Türkiye kupasını aldık. Son şampiyonluk maçında ise Galatasaray'a yarım puanla şampiyonluğu Galatasaray'a hakkıyla kaybettik. Bazı üzücü olaylar oldu ama Galatasaray şampiyon, bizde ikinci olduk." Bu yılda Fenerbahçe'nin Türkiye kupasında iddialı ve ligde ise liderden 6 puan geride olduklarını belirten Özdemir, Son şampiyonluklarında da 17 maçın 16'sını kazanıp, birinde berabere kaldıklarını hatırlattı. Bu kapsamda henüz her şeyin bitmediğine dikkat çeken Nihat Özdemir, her kulvarda Fenerbahçe'nin iddiasının sürdüğünü söyledi.

Hiç kimsenin bir şeyden endişe etmemesi gerektiğini belirten Nihat Özdemir, "Tribündeki bazı taraftarın isteği ile Fenerbahçe Spor Kulübünde ne teknik direktör, ne de yönetim değişir. Bunu herkesin bilmesi lazım." şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe'den istifalardan Sonra geri dönüşlerin eleştirildiği" şeklinde ki soruya Nihat Özdemir, şu cevabı verid:
"Valla tabi insanlar bazı anlarda ani karar verebilirler. Ama netice olarak oturup düşünecekler ve aklı selimle hareket edip doğru kararı vereceklerdir. İstifa o anki bir üzüntüden ve o andaki tepkiden verilen ilk tepkidir. Bence neticeye bakmak lazım."