Hasan Özmeriç: Tüm Zorlukları Aşıp Beko Basketbol Ligi’ne Yükselmek İstiyoruz

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Hasan Özmeriç, tüm zorlukları aşıp Beko Basketbol Ligi’ne yükselmek istediklerini söyledi.

Özmeriç, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenlediği basın toplantısında, göreve başlayalı 20 gün olduğunu ve bu süreçte 4 maç oynadıklarına değildi.

Şehrin potansiyelinin mükemmel olduğunu kaydeden Özmereç, “Transfer döneminde iyi oyuncular alındı. Oyuncularımla savunma problemini konuştuk. Savunma yapmazsanız kazanamazsınız. Savunma ile maç kazandık. Sistem henüz oturmadı. Sistemin oturması için zamana ihtiyaç var. Devreye kadar sorunsuz gitmek istiyoruz. Devre arası uzun. Sistemimizi oturtmak için zamanımız olacak. Trabzon sporla yaşayan bir şehir. Halk bize sıcak ve samimi davranıyor. Oynadığımız 4 maçta sakatlıklar yaşadık. Akhisar maçında Zuza sakatlandı. Ben bahane üretmeye gelmedim. İkinci Lig’in en zor deplasmanı olan Akhisar’da zorlandık. Hakemlerle ilgili zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Ancak hakemlerle ilgili çok konuşmak istemiyorum. Tüm zorlukları aşıp Beko Basketbol Ligi’ne yükselmek istiyoruz.” dedi.

Antrenör Özmeriç, ‘Şampiyonluk için takım kadrosu yeterli mi?’ şeklindeki bir soruya; "Ligde şampiyon olduğunuzda kaç kez mağlup olduğunuz sorgulanmaz. Bizim amacımız şampiyonluk. Başkan Mehmet Yiğit Alp bize açık çek verdi. Bu takımdaki oyuncuları tanıyorum ama daha önce birlikte çalışmadık. 2 numara açığımız var. Şuan itibariyle kadro yeterli. “ ifadelerini kullandı. Transfer için 25 Ocak 2013’e kadar sürelerinin olduğunu hatırlatan Özmeriç, devre arasından sonra ihtiyaç olması halinde transfer yapacaklarını dile getirdi. Kendisi için yaşlı ya da genç oyuncu ayrımının olmadığını anlatan Özmeriç, sözlerine şöyle devam etti:

“Katkı yapan ve yapmayan oyuncu ayrımı vardır. Doğruya iki sistemle ulaşırsınız. Bende Trabzon halkı gibi düşünüyorum. Agresif basket oynayan bir takım yaratacağız. Bakın bizde topu rahat getiremiyoruz, bazen alamıyoruz, bazen atamıyoruz. Buna sistem diyoruz. Adaptasyon süresi kısa olursa işi çözeriz. Tek sıkıntım hazırlık maçı yapacak takım bulamamamız. 2. Lig sert basketbol oynanan bir lig. Kavga etmeniz gereken bir lig. Bir tane genç oyuncumuz var. Toplam 14 kişiyiz. Sakatlık olmaması için kadroyu 14 kişi tutmak mantıklı.”