Şenol Güneş: Galibiyeti Kaçıran Taraf Varsa Bunun Biz Olduğunu Düşünüyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, galibiyeti kaçıran taraf varsa bunun kendileri olduğunu ifade etti.

Güneş, 0-0 Sona eren Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, kötü bir zeminde, ancak çok iyi bir taraftar önünde oynadıklarını belirterek, “Kontrollü oynayıp çabuk çıkıp gol atmayı düşünmüştük. Zaman zaman bunda da başarıl olduk. İlk yarıda bir pozisyon verdik. İkinci yarıda pozisyon vermeden pozisyon bulmaya başladık. Oyun olarak üstün olan bizdik. Sonuçta galibiyeti kaçıran varsa bunun biz olduğumuz düşünüyorum. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum, seyirciye özellikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Üç gün önce de kupa da maç oynadıklarını hatırlatan deneyimli hoca, buna rağmen fizik olarak iyi olduklarına değindi. Maçın Son bölümlerinde Halil’i zaman geçirmek için oyundan almadığına dikkat çeken Güneş, “Halil’i dışarı alırken onun alkışlanmasını istiyorum. Çünkü Son haftalarda sıkıntılı günler geçiriyordu. Yoksa zamana geçirmek için onu oyundan almadım.” ifadelerini kullandı.Ligin ilk yarısında hedeflerinin oldukça uzağında kaldıklarını anlatan Güneş, “Hiç beklemediğimiz maçları kaybettik. Çok gereksiz şekilde puanlar kaybettik. Bu kayıpların verdiği kırılganlıktan dolayı da çok sıkıntı yaşadık.” diye konuştu.

Güneş, bordo-mavili taraftarların eski futbolcularına yönelik tepkileriyle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: “Rakip takımın iyi oynamaması için olumsuz tezahürat yapılabilir ama onun dışında olmamalı. Seyircimizin üzüntüsünü ve kızgınlığını anlıyorum. Sayısı az da olsa tepki vardı ama doğru bulmuyorum.”

FUTBOLCULARIN DEĞERLENDİRMELERİ

Fildişi Sahilli futbolcu Didier Zokora, Galatasaray’ın defansta açıklar vermesine rağmen, yakaladıkları fırsatları değerlendiremediklerini söyledi.

İyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini belirten Zokora, “Ama savunma dengesinin oturmakta zorlanan bir Galatasaray vardı. Biz iyi fırsatlar yakaladık ama onları da değerlendiremedik.” dedi.

Ligin ilk yarısında istikrarlı bir performansa gösteremediklerini ifade eden tecrübeli futbolcu, şöyle devam etti: “En büyük sorunumuz buydu. Önümüzde bir devre arası var. Bu arayı iyi değerlendirip, ikinci yarı beklenen takımı izlettirmek istiyoruz.” Giray Kaçar da iyi bir mücadele sergilediklerini belirterek, “İlk yarı dengeli geçen bir maçtı ama ikinci yarı tamamen bizim kontrolümüz altındaydı. Bugün galip gelmemiz gerekiyordu.” dedi.

Ligde bulundukları pozisyondan da memnun olmadıklarının altını çizen başarılı savunmacı, “Daha yukarılarda olmalıydık. İyi bir takımız. Devre arasında iyi hazırlanıp istediğimiz yerlere çıkmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.