Meireles’e verilen 12 maçlık ceza ağır

Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol’da Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles'in, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı 12 maçlık ceza masaya yatırıldı.

Kırmızı kart gören yüzlerce futbolcu olduğunu belirten Çakar'Yüzlerce kırmızı kart görürsünüz, İngiltere'de Almanya'da falan hakeme hakaretten çok oyuncu atılır. Engin Baytar'ın yaptığı gibi hareketi ben dünyada çok az gördüm Engin Baytar'a verilen 11 maç ceza doğruydu. Meireles tükürmüşse ve bu türkürme hakikten doğruysa 11 maç doğru olurdu ama ben tükürük görmedim' dedi. Fenerbahçe'li futbolcunun hakeme yaptığı el hareketinden dolayı aldığı 11 maç cezanın fazla olduğunu dile getiren Ahmet Çakar'Türk Ceza Kanun'nunda bile bir adama sözlü hakaretin cezası bellidir. Temaslı, şiddetli hakaretin cezası daha ağırdır' diye konuştu.

Fatih Terim tükürdü


Altay-Galatasaray maçında Fatih Terim'in hakemin suratına tükürdüğünü ifade eden Ahmet Çakar'Maç oynanırken Altay-Galatasaray maçında rahmetli Altay diye bir hakem abimize yaptı. Fatih Terim tükürdü' dedi.

Meireles'e verilen cezanın ağır olduğunu ifade eden Ahmet Çakar “TRT'de baktım Lig TV'de baktım, bütün görüntüler önden arkadan bütün açılardan. Meireles'de bir tek tükürük var. Çıkarken sahadan, formasının üzerindeki armayı öpmeden önce kafasını sağ tarafa çevirip tükürüyor. Ama hakemden en az 15 metre uzak yakınında da futbolcu yok” dedi.

“Sokakta bunu hangi erkeğe yaparsan dayak yersin”


Görüntüleri izlediğinde hakeme tükürük görmediğini ifade eden Çakar, hakeme yapılan hareketleri “Hangi lisan bilmem ama itiraz. Eliyle bizim toplumda bir insana cinsel tercihi konusunda gey demek istersen, parmağı yuvarlayarak bu hareketleri yapmak Türkiye'de erkeğe sen geysin imajı yaratan bir hakaret biçimidir” dedi. Türk hakemi ve Türk algısının geleneklerinin açık olduğunu belirten Ahmet Çakar “Gelenekler çok açık. Sokakta bunu hangi erkeğe yaparsan dayak yersin” diye konuştu.