Hikmet Karaman: Bu Maçta Futbolun Dışında Önemli Olan 3 Puandı

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, İçel İdman Yurdu karşısında alınan galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Bu maçta futbolun dışında önemli olan 3 puandı.3 puanı aldık, emeği geçen herkese teşekkürler.” dedi.

Maç hakkında bir değerlendirme yapan Hikmet Karaman, öncelikle Cenk’e teşekkür ederek, alınan galibiyette önemli pay sahibi olduğunu ifade etti.

Karaman, maç hakkında şu açıklamalarda bulundu: “İlk 45 dakikada oyunun hakimi gözüken, biraz daha üretken olmaya çalışan ama gol yollarında istediğimiz daha net pozisyonları üretmede zorlanan takımız. Bunu bu sezon başından bu güne kadar yaşadık. İkinci yarı golü erken bulduk. Golden sonraki ilk 5-10 dakika çok önemli. İki pozisyon var golden önce, ikisini de taca atabiliriz. Ama biz kornere atmayı tercih ettik ve pozisyon gol oldu. 1-1’den sonra mutlak almamız gereken bir maç. Birçok maçta yaptığım gibi hep oyunu riske edip, golü düşünen ama zaman zaman da bunun faturasını özellikle kendi evimizde gören bir takım olduk. Bu maçta futbolun dışında önemli olan 3 puandı. 3 puanı aldık, emeği geçen herkese teşekkürler.”İlk devreyi bitirdiklerini ve herkesin şapkayı çıkarıp önüne koyarak düşünmesi gerektiğini ifade eden Karaman, transfer dönemini ve devre arasını iyi değerlendirip ikinci yarıda iyi futbol oynamak istedikleri dile getirdi. Karaman, “Mevcut şuandaki kadromuza 4 adam istiyorum. Bu kadrodan oyuncu gittiği zaman mutlak suretle onların yerine de bir oyuncu istiyorum. Bu sayede rekabet ortamını sağlayalım.” diye konuştu.

İBRİCİC GİTMEK İSTİYOR

İbricic’in devre arasında gitmek istediğini belirten Karaman, “İbricic konusunda bilmiyorum ne kadar bilgi sahibisiniz. Adam kalmak istemiyor, gitmek istiyor. Yönetimle bir konuşması var. Devre arası ayrılmak istediğini söyledi.” dedi.

Maçtan önce kesinlikle 3 puanı istediklerini ifade eden Ekrem Dağ, “ilk devre ve maçın genel anlamı bizdeydi. İkinci devre baskılı başladık ve hemen golü bulduk. 3 dakika sonra golü yedik ve moralimiz düştü. Cenk’in frikikten attığı golle hedefimize ulaştık, 3 puan aldık ve ilk devreyi 20 puanla tamamladık.” şeklinde konuştu.

Zor bir maç olduğunu kaydeden takım kaptanı Serdar Kurtuluş, sahanın çok kötü durumda olduğunu vurguladı. Kurtuluş, “Bu kadar ağır bir zeminde top oynamak oldukça zor. 60. Dakikadan sonra insanımızı yoran bir sahamız var. Ona rağmen güzel bir 3 puan aldık. Eğer 1-1 bitseydi bu maç üzülürdük. Çünkü gol arayan taraf bizdik.” ifadelerine yer verdi. Takımın zor süreçten geçtiğini söyleyen Kurtuluş, kulüp tarafından gerekli ödemelerin kendilerine ödendiği bilgisini de verdi.