Giray Bulak: Oyunu Kazanacak Atak Oyunu Sergilemedik

Gaziantepspor karşısında alınan mağlubiyeti değerlendiren İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, oyunu kazanacak atak oyunu sergileyemediklerini ifade etti.

Maçın genel bir değerlendirmesini yapan Giray Bulak, iki takımında birçok oyuncusundan yoksun olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Baskın oynayıp kazanacağımızı hesaba katmıştık, fakat şok bir gol bir parça bizi olaydan uzaklaştırdı. Ama arkasından çok çabuk gol yapmamızla birlikte, yine toparlandık, fakat oyunu kazanacak atak oyunu sergileyemedik. Atak yapamadık, pozisyon üretemedik, çok pozisyon bulamadık. Önde çok iyi tekniği olan oyuncularımız olmasına rağmen, maalesef üretemedik. Kazanıp en azından ikinci yarı hazırlıklarını moralli yapmak istiyorduk. Maalesef kaybedince bir parça morallerimiz düşük olarak kampa gideceğiz.” Daha atletik bir takım olmaları gerektiğini ifade eden Bulak, ikinci yarı takıma takviye oyuncular yapacaklarını söyledi.

Ağır bir zeminde maç oynadıklarını vurgulayan Mustafa Sarp, çok önemli bir maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını açıkladı.

Sarp, “Aradaki puan farkının en azından açılmasını düşünmüyorduk. İlk yarının Son maçı olması itibariyle yukarıdan kopmamak, o dar çemberin içerisinde olmak düşüncesi içerisindeydik. Fakat başaramadık. Şimdi devre arası dönemi var. Bu dönem aynı zamanda da transfer dönemi. Yeni hocamız ve yeni gelecek arkadaşlarımızla ikinci yarı çok daha farklı bir mücadelenin içerisinde olacağız. Uzun zamandır bu ligde oynuyorum, lig her zaman 2. yarı başlar.” dedi.

İçel İdman Yurdu kalecisi Özden Öngün ise, pas yapamadıkları için Gaziantep’e bir kaç pozisyon verdiklerini söyledi.

Öngün, “İlk yarı bizim istediğimiz gibi bitti. 2. yarının başında yediğimiz gol, bizim moralimizi bozdu ama hemen akabinde gol atıp dengeyi sağladık. Cenk’in oradan yaptığı güzel vuruşla maçı kazandılar.” diye konuştu.