Meireles'e inanıyorum

Real Madrid'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo, vatandaşı Raul Meireles'e yapılan suçlamalara inanmadığını açıkladı.

PFDK tarafından 12 maç cezaya çarptırılan Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Raul Meireles'e, yurt dışından da çığ gibi destek gelmeye devam ediyor.

Portekiz Milli Takımı Antrenörü Bento, Liverpool'dan takım arkadaşı Reina'nın ardından bir destek mesajı da Cristiano Ronaldo'dan geldi.

Ronaldo resmi Facebook hayran sayfasından, 'Çok yakından tanıdığım takım kaptanım ve meslektaşım Raul Meireles'in bahsi geçen suçlamaları yapabilecek birisi olmadığını biliyorum. Tüm desteğimle onun yanındayım' yazdı.

Reina ve Bento da destek verdi

Raul Meireles'e, eski takım arkadaşları ile hocası Paulo Bento'dan destek geldi.

Meireles aracılığıyla Fenerbahçe'ye bir açıklama yapan Pepe Reina şöyle konuştu:

'Raul'ün derbide kırmızı kart gördüğünü gazetede gördüğümde, kendi kendime bu durumun bir açıklamasını yapamadım çünkü Raul'ün kırmızı kart gördüğüne hiç şahit olmadım ve Raul kendini kaybedip kırmızı kart görecek tarzda bir oyuncu değildir.

Raul kendiyle barışık ve sakin bir insandır, o nedenle bir yerlerde bir yanlış olduğunu düşünüp kendisini aradım hemen. Aldığı 12 maçlık ceza nedeniyle çok üzgün ve sinirliydi, bana 'Neler olduğunu çözemiyorum. Raul Meireles gibi açık görüşlü, her türlü kültüre saygı duyan bir oyuncudan bahsediyoruz.

Raul Meireles'e bir bakın, duruşundan kariyerine kadar bir inceleyin. Raul gayet mütevazı, sakin ve her türlü düşünceyi kaldırabilen bir adam. Raul Meireles gibi birinin, bırakın hakemi herhangi bir insana seksist ya da benzeri ifadeler kullanacağı konusunda çok ciddi şüphem var.

Ben Raul'ün asla hakeme gay diyeceğini ya da ona tüküreceğine inanmıyorum, zaten görüntüleri de dikkatlice izledim. Hakem raporunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Umuyorum ki kendisine verilen ceza bir an önce kaldırılır ve büyük bir yanlıştan geri dönülür' dedi.'

'Yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz'
Meireles'in milli takımdan hocası Paulo Bento ise şu ifadeleri kullandı:

'Raul benim çok iyi tanıdığım bir futbolcu. Hem saha içinde hem saha dışında ciddiyetiyle, işine olan bağlılığıyla örnek bir isim. Takip ettiğim kadarıyla istemediği bir durumla karşı karşıya kalmış, tükürme gibi bir eylem içinde bulunduğuna kesinlikle inanmıyorum.

Hiçbir şekilde Raul böyle yapacak bir futbolcu değildir. Zaten bildiğim kadarıyla TV görüntülerinde bu durum açıkça görülüyor. Bir an önce bu yanlışlığın düzeltilmesini diliyorum. Kendisiyle de bizzat konuşup hem moral verdim, hem de her zaman yanında olduğumuzu söyledik.

Bir an önce cezasının kalkmasını ve yetkililer tarafından futbol kamuoyunu tatmin edecek, Meireles'in kişisel haklarına verilen zararın en aza indirileceği bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.'