Eşcinseller cesur olur hakaret etmem

Sarı kırmızılıların Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo'nun, aynı dili konuştuğu Meireles’in tükürmediğini gördüğü ve kendisine “Türkiye’de hakemler işte böyle. Yapacak bir şey yok, takma kafana dediği” iddia edildi.

F.Bahçeli Raul Meireles'in çok tartışılan 12 maç cezası konusunda ilginç gelişmeler yaşanıyor. G.Saray derbisinde gördüğü kırmızı kartın ardından rekor cezayla karşı karşıya kalan sarı lacivertli yıldızı, bir sarı kırmızılı futbolcu savunabilir! Meireles, hakem Halis Özkahya'ya gösterdiği tepki sonrasında sahadan çıkarken, aynı dili konuştuğu G.Saraylı Felipe Melo'nun kendisine, “Türkiye'de hakemler işte böyle. Yapacak bir şey yok, takma kafana dediği” öğrenildi. Tahkim Kurulu'na başvuran sarı lacivertli kulüp işte bu sürpriz desteği yapacağı savunmada kullanmak istiyor.

SAVUNMAYA BAŞKAN DA KATILABİLİR


Duruşmalı olarak yapılması istenen Tahkim toplantısında, “tükürük olayının” en yakın tanığı Melo'nun da sarı lacivertliler tarafından şahit gösterilebileceği kulislerde konuşuluyor. Ancak G.Saraylı futbolcunun bugün takımıyla Trabzon'a hareket edecek oluşu bu sürprizi zorlaştırıyor. F.Bahçe duruşmalı toplantıya ayrıca, Yobo ve Sow'un da katılmasına karar verdi. Portekizli'nin iki takım arkadaşı, tartışmalı pozisyonun en yakınındaki isimlerdi. Bu iki futbolcu da bugün Karabük maçına rağmen, takım kampından ayrılarak bizzat tanıklık etmek istiyorlar. Hatta Başkan Aziz Yıldırım'ın da gelip savunmaya katılabileceği belirtiliyor.

EŞCİNSELLER CESURDUR, HAKARET ETMEM


Meireles ise, Portekiz Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, “Tükürme olayının gerçekleştiği bir fotoğraf var mı? Yok, çünkü öyle bir hareket olmadı. Hakeme gay işareti yaptığım söyleniyor. Ben atmosferden korktuğunu işaret ettim. Oysa eşcinsel olurken cesur olmanız gerekir. Eşcinsel olan birine öyle bir şey yapmam. Hakemin benim imajımı lekelemek istediğini hissediyorum. O yalanları neden raporuna yazdı anlamıyorum. Bu yalanlara tahammül etmeyeceğim. Adaletin yerini bulmasını istiyorum ve bunun için de mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Meireles'e sezonu kapattırsaydınız!

Volkan Demirel, Meireles'e verilen 12 maçlık cezayı eleştirerek “Tüm takım olarak onun yanındayız” dedi.

Sarı lacivertli takımın kaptanı Volkan Demirel, Fenerbahçe'nin aleyhine sürekli çalışmalar yapıldığını belirterek “Tüm takım olarak Meireles'in yanındayız ve onu asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

Başarılı file bekçisi, “Ortada görüntüler var. Tüm bunlara rağmen Raul'e 12 maç ceza veriliyor. Bari tüm sezon için ceza verseydiniz, sezonu kapatsaydı. Aynı şey geçtiğimiz günlerde Caner'e de yapıldı” ifadelerini kullandı.

Bir destek de Ronaldo'dan

Meireles'e verilen destekler bitmiyor. Cristiano Ronaldo da Facebook'taki resmi sayfasından vatandaşı için İngilizce bir mesaj yayınladı. Ronaldo Meireles'e verilen ceza için “Milli Takım'da kaptanım, Raul Meireles'i çok iyi tanıyorum. Suçlandığı şeyi yapacak bir insan değil. Bütün desteğim ve kalbim onunla” dedi. Pepe Reina ile Paulo Bento da kararın düzeltilmesi gerektiğini belirttiler.