Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Galatasaray’ı Yenmek İçin Oynayacağız

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu’ndaki ilk maçında sahasında Eskişehirspor’u 2-0’la geçen Trabzonspor, ligin ilk yarısının son haftasında pazar günü sahasında oynayacağı Galatasaray maçı öncesi moral buldu.

Zorlu maçın hazırlıklarını basına ve taraftara kapalı olarak gerçekleştirecek olan bordo-mavililer, güçlü rakibini yenerek aradaki puan farkını indirmeyi hedefliyor. Ligde şuana kadar çok fazla puan kaybettiklerine değinin teknik direktör Şenol Güneş, Galatasaray maçını kazarak aradaki puan farkını azaltmak istediklerini söyledi.

“Biz ligde kayıp puanı çok olan bir takımız” diyen deneyimli hoca, şunları söyledi:“Beklediğimiz oyun ve sonucu alamadığımız için bir sıkıntılı durumumuz var. Çünkü en az 10 puan daha almamız gerekiyordu. Ama bunların hepsi geride kaldı. Kazanabileceğimiz maçlardaki puan kayıplarımız olmasıydı Galatasaray maçının atmosferi bizim için daha farklı olurdu. Ama Her Şeye Rağmen Galatasaray’ı yenmek için oynayacağız.”“GİRAY HOCANIN GİTMESİNİ İSTEMEZDİM”Şenol Güneş, sezon başında tüm transfer çalışmalarından sorumlu olarak 3 yıllığına getirildiği genel menajerlik görevinden ayrılarak İçel İdman Yurdu ile anlaşan Giray Bulak’ın gitmesini de doğru bulmadığını belirtti.

Bulak’ın ayrılmasıyla kurmak istedikleri bir sistemin daha başlamadan dağıldığını ifade eden Güneş, “Tabi ayrılmasını doğru bulmuyorum ama açıklamayı Giray hoca yaparsa daha iyi olur. Çünkü bu bir sistem kurulma meselesiydi. Giray hoca veya başka birisi de olabilirdi. Daha sistemi kurmadan bu dağılmış oldu.” dedi.

Bu konuyu ne kendine ne de başkalarına tam izah edebildiğini kaydeden tecrübeli teknik adam, sözlerine şöyle devam etti: “Bunların biraz anlaşılması gerekiyor. Kimin geldiğinden çok aradaki sistemin ne olduğunu eğer oturtamazsak Trabzonspor’un geleceğini, şahıslar önemli tabii ama bir sistem olması gerekiyor. Bunu Giray hoca izah edecektir mutlaka. Kendine göre haklı sebepleri olabilir ama ne olursa olsun ayrılmasını istemezdim.” Güneş, sistemin devamı için yeni bir isimle yola devam edip etmeyeceklerine dair soru üzerine de “Yeniden bir şey bakmak lazım ama zaten bir sonuç almadık ki." diyerek şunları söyledi:"Yapılanmanın başında 2 tane transfer oldu, yeni oyuncular alınabilir. Baktıkları oyuncular vardı. Hergün değişirsen olmaz. Bu belki ömür boyu gitmesi gereken bir iş. Mümkünse orada öyle biri olmalı. En az 3-5 sene devamlılığı olmalı. Bunun kim olduğu önemli değil. Okulu, futbolu, yöneticiliği bilen, teknik anlamda bilgisi olan her şeye ile mükemmel olan birisi bulmak istedik. En uygunlardan bir tanesi Giray hocaydı, o da kabul etmişti ama bu aşamada böyle olduğu için bir şey konuşmayı da doğru bulmuyorum. Çünkü onun konuşup bazı şeyleri izah etmesi gerekiyor. Ayrılma nedenini o açıklamalı. Bana sorduğunda ben ona bir şey söylemedim. Çünkü kendi kararı. Gelirken gelmesini istedim ama giderken gitmesini istemedim. Dolayısıyla ben neye cevap vereceğim. Kendisinin bir açıklama yapması daha iyi olur. Ben şunu da söyleyeyim; burada hocalık, yöneticilik, oyunculuk herkesin olması gereken şekliyle biz izah edemezsek bunu bu yanlışları yaşacağız. Yani şahıslar katkı yapabilirler ama o sistemin içerisinde olanların ne yapması gerektiğini işlememiz lazım. Bunu da hepimizin sahiplenmesi gerekiyor. Bu işi beceremiyoruz.”SAKATLARIN DURUMUGalatasaray maçının hazırlıklarını bugün ve yarın yapacağı antrenmanlarla sürdürecek olan Trabzonspor’da, sakatlığı devam eden Bamba pazar akşamı forma giyemeyecek. Kasığında ağrı bulunan Alanzinho ile adalesinden sakatlığı bulunan Mustafa ile Colman'ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Sakatlıktan yeni çıkan Soner’in de idman eksiği olduğu için Galatasaray maçında forma giymesi zor görünüyor.