Raul Meireles'in Hareketi Portekiz'de 'Anlamsız' Bulundu

Portekizliler, vatandaşları Raul Meireles'in Galatasaray maçında hakem Halis Özkahya'ya yaptığı hareketin homoseksüellikle ilgili olduğunu düşünmediklerini söyledi.

Bu hareketin Türkiye'de 'homoseksüel' anlamı içerdiğini duyduklarında çok şaşıran Portekizliler, Raul Meireles'in bu hareketi o amaçla yaptığını sanmadıklarını ifade etti.

Cihan Haber Ajansı muhabiri, Meireles'in Özkahya'ya yaptığı el hareketinin fotoğrafını Portekizlilere göstererek ne düşündüklerini sordu. Orta yaşlı bir kadın, "Portekiz'de bu el hareketinin homoseksüellik anlamı yok. Belki kadın veya erkek anlamı bile olabilir ama homoseksüellik ile bir bağlantısı bulunmuyor. Sonuç olarak çirkin bir hareket, hepsi bu." dedi.

Baş parkmak ve işaret parmağının birleşiminin herhangi bir özel anlamı olmadığını düşünen genç bir kadın ise "İşaret parmağının diğer eldeki halkadan geçmesi duruma göre belki bir şeyler ifade edebilir; ama diğer işaretin hiçbir anlamı yok." diye konuştu.

Hareketin herhangi bir saldırı içerdiğini düşünmediğini söyleyen bir genç de "Bence birini incitmek için yapılmamış. Bilmiyorum, ne demek istediğini ona sormalısınız; ama kimseyi incitmek için yapılmamıştır." ifadelerini kullandı.Yaşlı bir adam ise fotoğrafı, "Bence kart gördüğü için pişman olmuş ve böyle bir hareket yapmış olabilir." diye yorumladı .