Minderin Şampiyonlarından Baykan’a Ziyaret

Olimpiyat şampiyonu 3 güreşçi, Genel Müdür Mehmet Baykan’ı ziyaret etti.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türk güreş tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmış olimpiyat şampiyonu güreşçiler Ahmet Ayık, Tevfik Kış ve Hamza Yerlikaya ile görüştü. Kariyerinde 2 olimpiyat altın madalyası bulunan ve halen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Hamza Yerlikaya, olimpiyatlarda 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanan eski başkanlardan Ahmet Ayık ve yine olimpiyat altın madalyası kazanmış Tevfik Kış ile birlikte Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı ziyaret etti. Ziyarette Türk güreşinin geçmişteki başarıları konuşulurken, ‘Ata sporumuz’ güreşte başarı adına gelecekte neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı.

GÜREŞ YENİDEN ŞAHLAHACAK
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türk sporuna büyük hizmetler etmiş güreşçilerimizin böyle bir ziyaret gerçekleştirmelerinden dolayı çok mutlu oldum. Hamza Yerlikaya, Ahmet Ayık ve Tevfik Kış, ülkemize olimpiyat altın madalyası kazandırmış çok önemli kişilerdir. Kendileriyle Türk güreşi adına önemli konular üzerine konuştuk. Güreş, bundan önceki yıllarda olimpiyat oyunlarında bizim madalya depomuz olan bir branştı. Son yıllarda bu konuda biraz düşüş yaşadık. Yeniden başarı dolu günlere dönmek adına yapılması gerekenleri görüşme imkanımız oldu. Türk güreşinin önümüzdeki zaman diliminde yeniden eski başarı dolu günlerine döneceğine inanıyorum. Tüm spor branşlarına olduğu gibi güreşe de elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

Hamza Yerlikaya, Ahmet Ayık ve Tevfik Kış da, Genel Müdür Baykan’ın kendilerine gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, bu tarz faydalı görüşmelerin sıkça yapılması konusunda görüş bildirdiler.

ŞAMPİYONLARIMIZI TANIYALIM…
Hamza Yerlikaya, Ahmet Ayık ve Tevfik Kış, Türkiye’ye olimpiyat altın madalyası kazandırmayı başarmış ve Türk sporuna altın harflerle isimlerini yazdırmış güreşçilerimizdir. Hamza Yerlikaya, 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunları’nda grekoromen stile 82 kiloda ve 2000 Sydney Olimpiyat Oyunları’nda grekoromen stil 85 kiloda 2 altın madalya kazanmıştı. Çok sayıda uluslararası şampiyonluğu bulunan ‘Asrın Güreşçisi’ lakaplı Hamza Yerlikaya, halen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı görevini yürütüyor. Ahmet Ayık ise, 1968 Mexico City Olimpiyat Oyunları’nda serbest stil 97 kiloda altın madalya kazanırken, aynı sıklette 1964 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalyanın sahibi olmuştu. Kariyeri başarılarla dolu olan Ahmet Ayık, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı’nın yanı sıra çok sayıda uluslararası görevde ülkemizi temsil etti. Tevfik Kış ise, 1960 Roma Olimpiyat Oyunları’nda grokoromen stil 87 kiloda ülkemize altın madalya kazandırmıştı. Türk güreşinin unutulmaz isimlerinden olan Tevfik Kış’ın da çok sayıda uluslararası madalyası bulunuyor.