Mehmet Özdilek: Haklı Bir Galibiyet Aldık

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda İçel İdmanyurdu'nu 5-0 yenen Medical Park Antalyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek haklı bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Özdilek maç sonrası yaptığı değerlendirmede kupadaki istikrarlarının devam ettiğini, skor ve oyun istikrarının önemli olduğunu kaydetti.

Kupada ve ligde aynı istikrara sahip olduklarını anlatan Özdilek şöyle devam etti: "İlk 8'e kalmak ilk hedefimizdi. Bunu başarmıştık. Grupta 4 maç var. Zorlu bir mücadele olacağını biliyorduk. Buraya gelirken de, kazanmak düşüncesiyle geldik. Rakibin ne yapacağından çok, bizim ne yapacağımız önemliydi.'' Maç sırasında her anlamda tüm kontrolün kendilerinde olduğunu ifade eden Özdilek "Oyunu istediğimiz gibi yönlendirdik. Çok farklı bir galibiyet oldu. Daha da farklı olabilirdi. Bugün grubun ilk maçına galibiyetle başlamak çok önemliydi. Haklı bir galibiyet. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Önümüzde daha 5 maç var. Bizim grubumuzda daha çok gel gitler olacaktır. Ama birinci ayağın iyi geçtiğini düşünüyorum. Çünkü İçel, yeni bir hoca değişikliği, kan değişikliği içinde bulunduğu problemler, bunlar sahaya pozitif de yansıyabilirdi. Ama buna izin vermedik. Maça çıktığımız zaman çok kararlı oynamamız rakibin üzerinde daha da baskı oluşturdu. Goller gelince de oyunun tek hakimi olduk'' şeklinde konuştu.

Futbolculardan Diarra ise 3 puan aldıkları için çok mutlu olduklarını anlatarak "Önümüzde yoğun bir maç trafiği olacak. İçel'den aldığımız galibiyet bu zorlu süreçte bize moral oldu" dedi.

İsmail Aissati de, kupa maçlarını çok önemsediklerini ifade ederek deplasmandaki İçel galibiyetinin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını kaydetti.

ORHAN ÇIKRIKÇI: MAÇ FUTBOLCULARIMIZI GÖRMEK AÇISINDAN ÖNEMLİ İDİ

İçel İdmanyurdu Antrenörü Orhan Çıkrıkçı ise maçın ellerindeki oyuncuları görme açısından önemli olduğunu söyledi.

Medicalpark Antalyaspor'u tebrik eden Çıkrıkçı şunları söyledi: "Sahaya, elimizdeki oyuncuları tekrar görme, onlara bir şans daha verme amacıyla çıktık. Ellerinden geleni yaptılar. Bizim de futbolcularımızla ilgili fikirlerimiz daha netleşti. Önümüzdeki hafta da bir maçımız var, Antep'le. Bu maçın en iyi telafisi, oradan gidip puan ve puanlar almaktır. İnşallah bunu da başaracağımıza inanıyorum.''Futbolculardan Nurullah Kaya ise, çok fazla konuşacak bir şeyin olmadığını ifade ederek "Kendimize yakışmayan bir oyun sergiledik. Taraftarlardan ve camiadan özür diliyoruz." dedi.

Abdullah Halman'da maçın değerlendirmesini yapmaya pek gerek olmadığını kendileri açısından iyi bir karşılaşma olmadığını söyledi.