Fenerbahçe'ye Renkdaş Rakip

Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turdaki rakibi Belarus ekibi Bate Borisov, mütevazi kadrosuna rağmen Avrupa'da aldığı sürpriz sonuçlarla dikkat çekiyor.

Belarus 1. Ligi’nde 2006 yılından bu yana şampiyonluğu kaptırmayan Borivos kentinin sarı lacivertli takımı olan Bate Borisov, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı. Gruplarda önce Fransız ekibi Lille'i deplasmanda 3-1, ardından sahasında Bayern Münih'i aynı skorla mağlup ederek büyük bir sürpriz yapan Belarus ekibi, diğer maçlarından puan alamayınca devler ligine veda etti. Avrupa maçlarını Borisov City Stadium'da ve Dinamo Minsk Stadı'nda oynayan Bate Borisov'un kadro değerinin yaklaşık 21 milyon Euro olduğu belirtiliyor. Belarus 1. Ligi’nde toplam 8 şampiyonluğu bulunan Bate Borisov'un uluslararası alanda henüz bir başarısı bulunmuyor.

Kadrosunda sadece 3 yabancı futbolcusu yer alan Bate Borisov'un kadrosunda en önemli silah olarak Stuttgart, Arsenal ve Barcelona'da da oynayan Aleksander Hleb ile golcü futbolcu Vitaliy Rodionov göze çarpıyor.

Teknik direktörlüğünü Viktor Goncharenko'nun yaptığı Bate Borisov'un kadrosunda şu futbolcular bulunuyor. Kaleci Aleksandr Gutor Andrey Harbunow Andrei Scherbakov Artem Soroko Defans Maksim Bardachou Yegor Filipenko Evgeni Kuntsevich Denis Polyakov Artyom Radkov Marko Simic Aleksandr Yurevich Orta saha Dmitri Baga Aleksei Bakhmatovich Aleksandr Hleb Syarhey Hlyabko Vadim Kurlovich Dmitry Likhtarovitch Nikita Metlitski Edgar Olekhnovich Aleksandr Pavlov Renan Bressan Philipp Rudik Mikhail Sivakov Aleksandr Volodko Hücum Zaven Badoyan Evgeni Kalinin Artem Kontsevoi Maycon Dmitri Mozolevski Vitali Rodionov Raman Vasilyuk

Kaynak: İHA