Cumhurbaşkanı Abdullah Gül TSYD Heyetini Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Naci Arkan ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Arkan'ın başkanlığındaki Turgut Koloğlugil, Yunus Akgül, Nezir Önal, Ünver Ergün, Yılmaz Coşkun, Ali Erdoğan, Hasan Ötkün, Ergun Ata, Erdal Akçay, Gökhan Akengin ve Cüneyt Yalınkılıç'tan oluşan TSYD heyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e spor basının yaşadığı sıkıntıları ve içinde bulunduğu durumu aktardı.Çok sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de iyi bir futbol izleyicisi olduğunu söyleyerek Beşiktaş'ı yakından takip ettiğini söyledi.

Sezon başlarken Beşiktaş'tan çok fazla beklentisi olmadığını ancak siyah - beyazlı takımın gösterdiği performansla kendisini şaşırttığını söyleyen Gül "Gazetelerin spor sayafalarında Beşiktaş yeterli ilgiyi görmüyor. Bu da beni açıkçası üzüyor." dedi.

Bir süredir organize edilmeyen TSYD Kupası ile ilgili de yöneticilerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, bu konuda tüm desteği vermeye hazır olduğunu belirtirken Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın yeniden yapılması için de girişimlerde bulunacağını söyledi.

Süper Lig'de İzmir'den takımın bulunmamasının kendini hayrete düşürdüğünü açıklayan Abdullah Gül, "İzmir bu sorunu çözmeli, mutlaka Süper Lig'e temsilci yollamalı." dedi.

Gül sporda yaşanan şiddet olaylarının kendisini üzdüğüne de değinerek, "Bu kadar güzel statlarımız yapıldı. Bu statları dolduracak alt yapıdan yetişmiş yıldız oyunculara ihtiyacımız var. Bu konuda kulüplerimize büyük görev düşüyor." şeklinde konuştu .