Parlamentolararası Futbol Turnuvası’nda Şampiyon Türkiye

Milletvekillerinin mücadele ettiği Parlamentolararası Futbol Turnuvası finalinde Türkiye, Macaristan’ı 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Maç sırasında bir grup milletvekili, üzerlerinde ‘Yaşasın Filistin Devleti’ yazılı yelekler giydi Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesindeki Parlamenterler Spor Kulübü Derneği Başkanlığı tarafından organize edilen Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası’nda Türkiye ile Macaristan Antalya Mardan Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Romanya’ya mağlup olmasına rağmen, rakibin kadrosunda az sayıda parlamenter bulunması ile finale çıkan TBMM Futbol Takımı maça, Fatih Şahin, Mevlüt Çavuşoğlu, Fahrettin Poyraz, Fetmi Küpçü, İsmail Kaşdemir, Adem Tatlı, Mehmet Geldi, Enver Yılmaz, Farun Tüfekçi, Uğur Aydemir ve Osman Ören ilk 11’i ile çıktı. Dünkü maçta sakatlanan Hakan Şükür ve Hamza Yerlikaya ise final maçında yer almadı.

MİLLETVEKİLLERİNDEN FİLİSTİN’E DESTEK

Maçın başlaması ile birlikte AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, üzerlerinde ‘Yaşasın Filistin Devleti’ yazılı yelekler giydi. Birleşmiş Milletler’in (BM) Filistin’e, ‘Üye olmayan gözlemci devlet’ statüsü vermesinin çok büyük anlam taşıdığını belirten Özdağ, “Spor, dostlu ve kardeşlik olduğu kadar ülkeler arasında bir kaynaşma sağlıyor. Devlet olmaya çalışan Filistin halkının BM’de geçici statüde gözlemci olası büyük başarı. Çok büyük mücadeleler verdiler. Büyük ızdırap yaşadılar ve yaşamaya da devam ediyorlar. BM’nin verdiği kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Biz de Filistin devletinin ve halkının yanında olduğumuzu belirtmek için sembolik de olsa destek veriyoruz. Filistin devletinin BM’de kalıcı olarak kabul edileceğini düşünüyoruz” dedi.

ŞAMPİYON TÜRKİYE

Otuz beşer dakikadan iki devre halinde gerçekleşen maça Macaristan takımı hızlı başladı.

8. dakikada Pichler Imre, güzel bir vuruşla Macarları 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan toplanan Türk vekiller, 31. ve 35. dakikalarda Enver Yılmaz’ın ayağından bulduğu gollerle ilk yarıyı önde tamamladı. İkinci yarıda da sayısız pozisyonu değerlendiremeyen Türk milletvekilleri maçı 2-1 galip bitirerek Parlamentolararası Futbol Turnuvası’nda şampiyon oldu.

Romanya maçında istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını belirten Çavuşoğlu, “Takımımızda çok yeni oyuncu var. Dün, uyum sorunu yaşadık. Ama bugün Macaristan karşısında 1-0 mağlup duruma düşmemize rağmen 2-1 galip gelmeyi başardık. Takım oyunu oynadık. 2 yıl önce yenildiğimiz Macaristan’dan bugün kazanarak rövanşı aldık” diye konuştu.

Maçta çok yorulmalarına rağmen üzerlerindeki Türk forması ile motive olduklarını belirten ve maçta iki gol atan Enver Yılmaz, “Türk forması ve bayrağını aldığımız zaman motivemiz farklı oluyor. Oyunda üstelik iki topumuz da direkten döndü. Şampiyonluğumuz Türkiye’ye armağan olsun” ifadesini kullandı.

Maç sonrası kupa töreni gerçekleşti. Üçüncülüğü Polonya’nın aldığı turnuvada, Şampiyon Türkiye’ye kupasını kaptan Mevlüt Çavuşoğlu’na, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı verdi .

Kaynak: İHA