Muş’ta Kano Keyfi

Muş’ta ‘Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi’nin uygulamalı eğitimleri devam ediyor.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi’nin uygulamalı eğitimleri devam ediyor. Proje kapsamında tarihi Murat Köprüsü mevkisinde yapılan kano çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yardımcısı Fatih Demir, Muş’ta su sporlarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Projeyle yöredeki halkın su sporlarına sempatiyle bakmaya başladığını ifade eden Demir, havalarında güneşli ve sıcak geçmesi sebebiyle kanoya yoğun ilgi olduğunu kaydetti.

Vali Yardımcısı Demir, “SODES Projesi kapsamında başlatılan proje çalışmaları mevsim şartlarının iyi gitmesi nedeniyle tarihi Murat Köprüsü’nde devam etmektedir. Mevsim şartları böyle devam ederse önümüzdeki haftalarda çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz. Muş’a hayat veren kaynaklarımız olan Murat Nehri ve Karasu Nehri bu anlamda su sporları yapmaya oldukça elverişlidir. Antalya ve Erzincan’da daha çok bu spor yaygın olarak yapılıyordu. Doğal olarak Muş’ta da başlatılmış olması büyük biri şanstır. İnşallah biz de Erzincan ve Antalya gibi iller arasında gösterileceğiz” dedi.

Proje eğitimlerinin devam ettiğini belirten eğitmenlerden Şahin Şahin ise, “Geçen yıl bu mevsimde bölgemizde yaklaşık 1 metre kar vardı. Bu yıl karın geç yağması ve havaların sıcak geçmesi çalışmalarımız için olumlu bir durum oldu. Projemiz yaklaşık 2,5 aydır devam ediyor. Bundan 1 ay sonrada aynı şekilde sporculara teorik bilgiler verilecektir. Aralık ayı sonunda ise proje son bulacaktır. Şu an gördüğünüz gibi gençler kano yapıyor” diye konuştu.

Projeye katılan Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinden Ferit Önlü de, kano sporu ile boş zamanlarını değerlendirdiklerini kaydetti.

Önlü, “Çok güzel bir mekan olan tarihi Murat Köprü’sünün önünde güzel bir ortamda kano yapıyoruz. Geçen sene aralık ayına göre havalar çok sıcak ve güneşli geçiyor. Bizde bundan istifade etmek istedik ve şu anda arkadaşlarımızla birlikte hem kano yapıyoruz hem de eğleniyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA