Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak'ın Açıklaması

Edirne'de pek çok kamu kurumunun desteklediği spor projesiyle Roman çocuklarının kötü alışkanlık edinmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Valisi Hasan Duruer'in talimatıyla geçmiş yıllarda da uygulanan sporla dezavantajlı mahallelerin çocuklarını kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacındaki projenin yeniden başlatıldığını söyledi.

Amaçlarının ''Maradonalar, Peleler'' yetiştirmekten çok, sporla kardeşlik ve paylaşma duygularını kazandırmak olduğunu ifade eden Ocak, ''Projeye Valimiz Hasan Duruer büyük önem veriyor, Edirne Emniyet'i bu projenin başlangıcından beri var, Sarayspor Kulübü Başkanı İzzet Akmeşe destekliyor, biz de malzeme ve antrenör desteği veriyoruz. Reklam peşinde değiliz, amacımız bu çocukların toplumla entegrasyonunun sağlanması, amacımız hizmet etmek. Çocuklar biraz topluma adaptasyonda zorluk çektikleri için marjinal kalıyorlar, biz bunları sporla, kültürel faaliyetlerle topluma entegrasyonlarını sağlayacağız'' dedi.

Ocak, projeden 200'ü aşkın çocuğun yararlanacağını ve futbol dışında güreş, tekvando gibi branşlarda da spor yapabileceklerini ifade etti.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nce yaptırılan Sarayspor tesislerinde projeye dahil olan 9 - 16 yaş grubundaki Roman çocukları, Bekir Elmalı, Hasan Yorulmaz ve Serkan Tuncay antrenörlüğünde haftanın belli günleri antrenmana alınıyor.

Muhabir: Salih Baran

Yayıncı: Murat Paksoy

Kaynak: AA