Bursa'da Tekvando Sporu Gelişecek

Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçil, Bursa'ya tekvando sporu adına her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ile Bursa Tekvando idarecilerine Sosyal tesislerde akşam yemeği verdi. Tekvandonun Türkiye ve Mudanya'da çok popüler olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, "2012 Londra Olimpiyatlarında alınan altın ve gümüş madalya Sonrasında daha da ilgi çeken bir spor branşı haline geldi. Son zamanlarda alınan başarılı Sonuçlar bizleri oldukça mutlu etti. İmkanlar çerçevesinde tekvando branşına destek vermeye gayret ediyoruz. Bu yıl Mudanya’da yapılan Barış festivalinde aslında programlarında uluslararası bir Tekvando Şampiyonası düşünüyorduk, ancak gelen misafirlerin konaklamasında yer sorunu yaşanması sebebi ile Son anda iptal edildi. Önümüzdeki yıl ise bu şampiyonanın uluslararası boyutta olması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz” dedi.

Federasyon Genel Koordinatörü Ramazan Erçil ise, "67 Kulüpten 650 sporcunun katıldığı Kulüpler Türkiye Şampiyonası için Bursa’da bulunduklarını, böyle tarihi bir ilçede kendilerini konuk eden Başkan Hasan Aktürk’e federasyon Yönetim Kurulu ve Kurulları adına teşekkür ederim. Federasyon olarak Tekvando’da artık pilot il olmaya başlayan Bursa’ya ve tekvando sporu adına her şekilde destek olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu şampiyonanın anısına Başkan Aktürk’e bir Şilt takdim etti .

Kaynak: İHA