Aykut Kocaman: Maçta Oyun Disiplininden Koptuk

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında 1-1 berabere biten Kayserispor – Fenerbahçe maçının ardından bir değerlendirme yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçta oyun disiplininden koptuklarını ifade ederek, beraberlik için üzgün olduklarını kaydetti.

Maç sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, beraberlik için üzgün olduklarını söyledi.

Maç öncesi mutlak 3 puan isteğiyle geldiklerini belirten Kocaman, “Bunun için yeteri kadar da enerjimiz vardı. Maçın ilk yarısı çok dengeli geçti. Bizim adımıza olumlu yönü biraz daha fazlaydı. İkinci yarı da böyle başladı.

60. Dakikada pozisyon disiplinimizin bozulması sonrası rakibe denge geçti. Neticesinde golü de buldular. O andan sonra beraberliği yakalamak için belki ilerleyen zamanda önemli olacak bir puan için mücadele ettik.” dedi.

“Takımın fiziksel olarak geriye düştüğünü düşünüyor musunuz?” şeklindeki bir soruya Kocaman, “Bu 11’i uzun seneler sonra bir araya getirdik. Hırpalanmalarını da göze olarak korumaya çalışıyorum. Sezonun sonuna kadar da böyle götürmek istiyorum. Genel olarak sahaya konulan enerji düşüklüğünü çok fazla gözlemlemedim. En azından şu anda bu anlamda büyük bir handikap olmadığını düşünüyorum. Bugünkü maçta temel problemimiz aşırı isteklilik takımdaki pozisyon disiplinini zedeledi ve Kayserispor’un istediği oyuna döndü. Bunlar ham izlenimler.” cevabını verdi. “Önde giden takımın puan kaybetmesi motivasyonununuzu etkiliyor mu?” sorusuna da Kocaman, Aslında olumlu etkilemeli. Ama rehavet oluşturabilir mi? Bu da olabilir.” diye konuştu.

Kocaman, "Bu maçın deplasman fobisi olduğu şeklinde yorumlamak istemiyorum. Bunun dönemsel olduğunu düşünüyorum. Özellikle ikinci yarı daha iyi olacağız. Çabuk refleks veren bir takımız. Bu maçı diğer deplasman maçlarından ayırmak lazım.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe kalecisi Volvan Demirel de, “Maç hakkında söylenecek fazla bir şey yok” diyerek söze başladı.

Demirel, “İçerde konuştuklarımızı sahada yapamadık. Elimize büyük fırsatlar geçiyor ama bunları değerlendiremiyoruz. İstediklerimizi yapamamak üzücü. Kayseri buradan 1 puan aldı ve onları tebrik etmek lazım. Bu beraberlik bazı yerlerden çatlak sesler çıkaracak. Arkadaşlar üzülecek.” dedi.

Fenerbahçe takım otobüsünün taşlanmasıyla ilgili bir soruya da Volkan Demirel, bunun organize bir olay gibi geldiğini söyledi.

Volkan, “Sanki organize edilmiş gibiydi. Şoförün kafası yarıldı. Allah muhafaza kaza olabilirdi. Futbol görsel bir oyun, kimsenin başına böyle hadiseler gelmesin. Cahillikten çok ödün veriyoruz. İnşallah cahillerin azalmasıyla futbol kalitesini daha yukarılara çekeriz.” diye konuştu.

Hasan Ali Kaldırım da, Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada maalesef kendilerinin de puan kaybettiğini ifade etti.

Maça iyi başladıklarını ancak olmadığını belirten Kaldırım, “Gol pozisyonlarına girdik. Bize yakışmayacak şekilde karşı takımı da gol pozisyonuna soktuk. Pas hataları yaptık. Oyun ortada ve yüksek tempolu geçti. Biz öne geçseydik, buradan 3 puanla ayrılan taraf olacaktık. Ama geriye düştükten sonra beraberliği sağladık ve sonradan beraberlik yenilmekten iyidir. Devre arasına kadar lider olabilme şansımız sürüyor.” şeklinde konuştu.

KAYSERİSPOR CEPHESİ Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki de "Öncelikle bütün oyuncularımı ortaya koydukları oyundan dolayı kutluyorum." dedi.

Futbolcuların çok iyi oynadıklarını belirten Prosinecki, "Fenerbahçe karşısında sonuna kadar mücadelemizi yaptık. Maalesef bu ikinci defa başımıza geliyor. Gaziantep maçında da son dakikalarda yediğimiz golle berabere kaldık. Başa baş futbol anlayışından dolayı futbolcularımı tekrar tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kayserisporlu futbolcu Cleyton da çok üzgün olduklarını ifade etti.

“Buradan 3 puanla ayrılmak isterdik” diyen Cleyton, “Tabiri caizse ağzımızda kötü bir tat bıraktı. Daha önce de tecrübe etmiştik, tekrar oldu. O yüzden hatanın nerde olduğunu tespit etmek gerekiyor. İlk yarının sonlarına geliyoruz, konsantrasyon eksikliği midir ya da başka bir problem midir çözüp sonuca gitmemiz gerekiyor.” dedi.

Salih Dursun da, “Futbol adına güzel bir mücadele oldu. İki takım da iyi oynadı. Büyük takımlarla oynarken öncesinde ‘1 puana razı mısınız?’ diye soruyorlar. Biz galibiyet için sahaya çıktık. Bu kadar inandıktan sonra son dakika golüyle maçın berabere bitmesi üzücü. Ama artık önümüze bakmalıyız. İkinci yarıda daha iyi bir takım olacağımıza inanıyorum.” diye ifade etti.