Aralık Ayında Muş'ta Kano Heyecanı Yaşandı

Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi’nin uygulamalı eğitimleri devam ediyor.

Proje kapsamında, tarihi Murat Köprüsü mevkiinde yapılan kano çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yardımcısı Fatih Demir, Muş’ta su sporlarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Projeyle yöredeki halkın su sporlarına sempatiyle bakmaya başladığını ifade eden Vali Yardımcısı Demir, havaların da güneşli ve sıcak geçmesi sebebiyle kanoya yoğun ilgi olduğunu ifade etti.

Demir, “Sosyal Destek SODES Projesi kapsamında başlatılan Kano Kürek Suyun Bereketi Projesi çalışmaları, mevsim şartlarının iyi gitmesi nedeniyle tarihi Murat Köprüsü’nde devam etmektedir. Mevsim şartları böyle devam ederse önümüzdeki haftalarda çalışmaları sürdürmeyi planlıyoruz. Muş’ta kaynaklarımız Murat ve Karasu Nehri bu anlamda su sporları yapmaya oldukça elverişlidir. Antalya ve Erzincan’da daha çok bu spor yaygın olarak yapılıyordu. Doğal olarak Muş’ta da başlatılmış olması büyük bir şanstır. İnşallah biz de Erzincan ve Antalya gibi iller arasında gösterileceğiz.” dedi.

“HEP BİRLİKTE SODES’İN FAYDALARINI GÖRÜYORUZ”

‘Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi’nin uygulamalı eğitimlerini yerinde takip eden Valilik Proje Koordinatörü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, SODES ile Muş’ta hayali edilemeyen başarılara imza atıldığını ifade etti.

Su sporlarının da SODES sayesinde başladığını ifade eden Solmaz, şunları söyledi: “Sayın valimizin öncülüğünde SODES projeleri ile birçok başarı elde edildi. Bu başarılara en güzel örnek ise ‘Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi’dir. Muş’ta bu faaliyetlerin yapılması bir hayaldi ve yıllardır akan nehirlerimiz de su sporları yapılmıyordu. Ama bugün de şahit olduk ki su sporları her geçen gün ilgi görüyor.” şeklinde konuştu.

“BU FIRSATI VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Proje eğitimlerinin devam ettiğini belirten Eğitmenlerden Şahin Şahin ise şöyle konuştu: “Daha önce de belirttiğimiz gibi projemizin hayata geçmesine başta katkı sunan Sayın Valimiz Ali Çınar, vali yardımcılarımıza, Valilik Proje Koordinatörü Bülent Solmaz, SODES eki ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal’a teşekkür ediyoruz. Geçen yıl bu mevsimde bölgemizde yaklaşık 1 metre kar oldu. Bu yıl karın geç yağması ve havaların sıcak geçmesi çalışmalarımız için olumlu bir durum oldu. Projemiz, yaklaşık 2,5 aydır devam ediyor. Bundan 1 ay Sonra da aynı şekilde sporculara teorik bilgiler verilecektir. Aralık ay Sonunda ise proje Son bulacaktır. Şu an gördüğünüz gibi gençler kano yapıyor.”Projede gönüllü olarak eğitmenlik yapan Ferit Önlü de kano sporu ile boş zamanlarını değerlendirdiklerini kaydetti.

Önlü, “Çok güzel bir mekan olan tarihi Murat Köprüsü'nün önünde güzel bir ortamda kano yapıyoruz. Geçen sene aralık ayına göre havalar çok sıcak ve güneşli geçiyor. Biz de bundan istifade etmek istedik ve şu anda arkadaşlarımızla birlikte hem kano yapıyoruz hem de eğleniyoruz.” diye konuştu.