Akdeniz Derbisinde Gülen Taraf Antalyaspor

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, sabırlı oyunun karşısında 3 puan almanın sevindirici olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Medical Park Antalyaspor, sahasında ağırladığı İçel İdmanyurdu’nu tek golle geçti. Kırmızı beyazlılar, aldığı 3 puanla zirve takibini sürdürdü.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, oyuncularını tebrik ederek sözlerine başladı.

Sahada sabırlı oyunun karşılığını aldıklarını kaydeden Özdilek, “Girdiğimiz pozisyonları gole çevirmede, son vuruşlarda sıkıntı yaşadık. Ama sonuna kadar rakip kalede baskı kurmaya çalıştık. Rakip duran toptan gol bulmaya çalıştı. Maçın kolay olmayacağını biliyorduk. Ligde yukarıda kalma adına bugün kazanmak çok önemliydi. Sabırlı oyunun karşısında 3 puanı almak sevindirici. Bugün kazanmak her şeyden çok önemliydi” dedi.

Ligde hiçbir maçın kolay olmadığını dile getiren Özdilek, içeride ve dışarıda galip gelmek için mücadele edecekleri sözlerine ekledi.

Kırmızı-beyazlı futbolcu, Emre Güngör, malın zor olacağını bildiklerini kaydederek, “İlk dakikalarda gol bulmak istedik. Pozisyon oldu ama gol atamadık. Son dakikalarda golü bulduk. Bugün kazanmamız gerekiyordu. Üst taraflardan kopmak istemiyoruz. Son dakikada olsa 3 puanı aldık” dedi.

Deniz Barış, maçı ilk yarı ve ikinci değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “İlk yarının başında gol pozisyonlarımız vardı. Değerlendiremedik. Gol olsa rakip daha açık oynayabilirdi. Maalesef önde oynayan forvet oyuncuları pozisyonları değerlendiremedi. İkinci yarıda Ömer’in golüyle maçı kazandık” dedi.

Deniz, önlerindeki zorlu 4 maçtan en az 9 puan almaları halinde ligde iyi bir yerde olacaklarının altını çizdi.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, “Zorlu maç olacağı önceden belliydi. Oyun kısır döngü içinde geçti bir bölümde. İkinci bölümde maçı sıkıştırdık. Yediğimiz hatalı gol bizim için üzücü. Planlarımızın dışında olan bir hatada golü yedik. Rakibimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

İçel İdmanyurdu’ndan Murat Erdoğan, Antalyaspor’un ligin iyi takımlarından biri olduğunu hatırlatarak, “Maçın zor geçeceğini tahmin ediyorduk. Öylede oldu. Maça kötü başladık. İlk yarı 0-0 berabere bitti. 0-0 biten maçlarda her zaman umut vardır. Tesadüfi olarak gol yedik. Biraz daha savaşmamız gerekiyor. Biz kendi yapabileceklerimizin üzerinde yoğunlaşıp sıkıntılı yerden çıkmalıyız” diye konuştu.

İçel İdmanyurdu kalecisi Sehiç, kötü bir maç oynadıklarını ifade ederek, “Sahada defans yapan bir takımız vardı. Net bir gol pozisyonumuzda yoktu. Bugünde diğer takımlar pozisyona girdi ve golü buluyor” dedi.

Kaynak: İHA