Bursaspor - 1461 Trabzon Maçının Ardından

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 1461 Trabzon karşısında alınan galibiyeti değerlendirerek, “Gruplara galibiyet ile başladığımız için mutluyuz” dedi.

1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise Bursaspor’a karşı cesur oynadıklarını ancak doğru zamanlarda doğru hamleler yapamadıklarını söyledi.

Bursaspor, Ziraaat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında sahasında ağırladığı 1461 Trabzon’u 2-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Grup karşılaşmalarına galibiyetle başlamak önemliydi. Bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Sonuçta Galatasaray’ı eleyen ve deplasman oyununu iyi oynayan bir takıma karşı oynadık. İlk devrenin sonuna kadar golü bulamadık. İyi bir takımı yendiğimiz ve grup maçlarına galibiyet ile başladığımız için mutluyuz. Bu maçı unutup Gençlerbirliği maçını kazanmak istiyoruz. Devre arasına tüm camiamızı ikinci yarıya daha umutlu hazırlamak istiyoruz. Kayıp yaşamamak istiyoruz” diye konuştu.

Sağlam bir gazetecinin sorusu üzerine, 1461 Trabzon takımından oyuncu izlediklerini ancak görüşmelerinin olmadığını söyledi.

“DEVRE ARASI TAKVİYELER YAPILACAK”

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, bir gazetecinin ‘Pinto, atılan gollerden sonra sevinmiyor ve oyundan alınırken ıslıklandı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna, “Bu takımdaki her oyuncu bizim oyuncumuz. Pinto, özellikle geçtiğimiz sezon bu takıma çok katkı sağlamıştı. Şuandaki performansını iyi olduğu dönemlere çıkarmaya uğraşıyoruz. Kendide performansından memnun değildir. Herkesin birbirine destek olması lazım. Devre arasında takviyeler yapılacak ama takım içerisinde değişiklikler yapılmayacak. Takımımızdan gidecek oyuncular olacak. Şuanda Pazar günkü karşılaşmayı bitirmeden açıklama yapmak doğru olmaz. Oyuncularımızın hepsi bize lazım” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ GRUPTAN ÇIKMAK”

Tecrübeli defans oyuncusu İbrahim Öztürk ise “Geçen sene kaybettiğimiz finalden sonra tekrar final oynayıp kupayı almak istiyoruz. Oyunun kontrolü elimizdeydi. Rahat bir skor elde ettik. Önemli olan galibiyet ile başlamaktı. Hedefimiz gruptan çıkmak. İnşallah en iyi şekilde yapıp gruptan çıkarız” dedi.

Gruplara iyi başlamanın önemli olduğunu ifade eden Ferhat Kiraz ise, “Maça iyi başladık. Bize yakışır şekilde oynadık. Bursaspor olarak kazanmayı hak ettik. İnşallah Gençlerbirliği karşısında da güzel bir karşılaşma oynayıp ligin ilk yarısını güzel bir yerde bitiririz” diye konuştu.

MUSTAFA AKÇAY: “ZOR OLACAĞINI BİLİYORDUK”

1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise, “Zor bir maçla karşılaşacağımız biliniyordu. Mağlubiyetlerden bizi etkiler. Çok güçlü bir takım ile yarıştık. İlk yarı talihsiz bir gol yedik. İkinci yarıdaki oyundan memnunum. Bursaspor gibi güçlü bir takıma karşı cesur oynadık. Gerekli hamlelerde olumlu işler yaptığımızı söyleyemem. Genel itibariyle önümüzde Pazar günü oynayacağımız maç önem kazandı. İkinci yarı gole ve puan için çaba gösterdik. Ofansif yönde çok güçlü olan bir Bursaspor’a karşı aralıkları kapatmak durumundaydık. İtiraf etmek gerekirse ikinci ve üçüncü bölgelerde etkili hareketler yapamadık” dedi.

Bursaspor’u iyi analiz ettiklerini ifade eden 1461 Trabzonlu futbolcu Mustafa, “Bursaspor’un gücünü biliyorduk. İyi analiz ettik. İkinci yarıdaki futbolumuz iyiydi. Bursaspor’u galibiyetinden dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

İkinci yarı çok iyi bir futbol oynadıklarını ifade eden Gökhan Alsan ise, “İkinci yarı çok iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Bu maçı unutup Rize maçına konsantre olmak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA