3. İstanbul Hapkido Açık Turnuvası Gerçekleşti

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF),Avrupa Hapkido Mücadele Sanatları Derneği (EHMAA) ve Çevre Koleji Spor Kulübü, tarafından düzenlenen Uyuşturucuyla savaşta ´´Tek çare Spor´´ eğitim semineri ile 3. İstanbul Hapkido Açık Turnuvası yapıldı.

Türkiyede 15 yıldan bu yana 20 ilde severek yapılan mücadele sporlarının bütününü içeren Hapkido, sporunun federasyon olma yolunda büyük adımlar atıldı. Şampiyonaya, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu, Avrupa Hapkido Mücadele Sanatları Derneği başkanı ve Dünya Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (WHMAF) Türkiye Temsilcisi Kemal Muzaffer Ilıcak ve Dünya Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (WHMAF) ve Avrupa Hapkido Mücadele Sanatları Derneği temsilcisi Hakan Bozçiçek katıldı.

Bu yıl 3'üncüsü yapılan İstanbul Hapkido Open Turnuvası, Yılmazlar Uzakdoğu Sporları Kulübünde, Çevre Koleji Spor Kulübü antrenörü Ahmet Kerim Kulçak ve Yılmazlar Uzakdoğu Sporları Kulübü antrenörü Ahmet Yılmaz organizasyonunda gerçekleşti.3. İstanbul Hapkido Açık Turnuvası'na, Çevre Koleji Spor Kulübü, Özdemir Spor Kulübü, Yılmazlar Uzakdoğu Sporları Kulübü, Aras Şentürk Fight Club sporcuları katıldı.

Organizasyonun hakemliklerini, Başar Türkay, Aras Şentürk, Hakan Yılmaz, Ahmet Yılmaz, Fehmi Özdemir, Ahmet Kerim Kulçak gerçekleştirdi.Şampiyonada Özdemir Spor Kulübü sporcularından, Fehmi Özdemir hocanın talebesi, Aylin Pelin Güngör, Dünya Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (WHMAF) tarafından verilen Hapkıdo 2. dan ve 2. kademe antrenörlük belgesini yapılan törenle aldı.WHMAF Türkiye temsilcisi, Ilıcak, Türkiye Hapkido Federasyon’u çalışmalarının sona yaklaştığını belirterek, "Bu şampiyona ile birlikte yurdun diğer illerindeki Hapkido camiası bir araya gelerek daha büyük organizasyon ve şampiyonalar planlıyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor." diyerek şunları söyledi:"Uyuşturucuyla savaşta ''Tek çare Spor'' olduğunu, sporlarımızla anlatarak daha sağlıklı nesiller en öncelikli meselemiz. Bütün spor dallarında yapacağımız organizasyonlar ile bunu anlatarak bilinçli bir toplum olmakta katkı sağlayacağıma inanıyorum."

3. İstanbul Hapkido Açık Turnuvası'na katılım sağlayan antrenörler şöyle:
1- Ahmet Kerim Kulçak
2- Ahmet Yılmaz
3- Fehmi Özdemir
4- Aras Şentürk
5- Başar Türkay
6- Hakan Bozçiçek
7- Hakan Yılmaz
8- Hatem Kulçak
9- Mustafa Nezih YılmazDereceye giren sporcular ise şöyle:Bayanlar 50 kilo:
Büşra Akyürek, Danielle Drill
Minikler 25 kilo:
Barış Kulçak
Minikler 28 kilo:
Abdullah Taha Özdemir
Minikler 44 kilo:
Sezgin Öztürk, Göktan Kaya
Minikler 52 kilo:
Furkan Özcan
Barıştan Kaya
58 kilo:
İrfan Alacan, Muhammet Oğuz Başar
62 kilo:
Ahmet Doğan, Uğur Akçay
68 kilo:
Cengizhan Kerim, Emirhan Şenses
76 kilo:
Mustafa Nezih Yılmaz, Burak Ceil Yılmaz, Murat Öztürk
80 kilo:
Mert Bektaş, Mehmet Oğuz Yılmaz,
+80 kilo:
Yalçın Erbil, Remzi Sarıtaş