Erdoğan Arıca’yı Anma Turnuvası’nın Finali Kağıthane’de Yapıldı

Kağıthane Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve başlama vuruşunu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yaptığı ‘Erdoğan Arıca Anısına Futbol Turnuvası’ finali yapıldı.

Aslan Camii, Spor Erdoğan Arıca Futbol Turnuvasının Şampiyonu oldu. Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin, Kağıthane Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği “Erdoğan Arıca Anısına Futbol Turnuvası” sona erdi. Hasbahçe Stadı’nda gerçekleştirilen final maçı ve kupa törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Emniyet Müdürü Mahir Yavaş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hikmet Melek, sanatçılar Metin Yıldız, Levent İnanır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında hayatını kaybeden Türk futbolunun önemli isimlerinden Erdoğan Arıca adına düzenlenen ve 4 hafta süren turnuvanın finalinde Kumru Spor ile Aslan Camii takımları karşı karşıya geldiler. Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yanı sıra 16 farklı derneğin katılımıyla gerçekleşen turnuvada konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erdoğan Arıca’yı anmak için gelenlere teşekkür ederek, “Ben de sizin bir kardeşiniz ve hemşeriniz olarak Kâğıthane’deki bu güzel etkinlikte bulunmaktan mutluyum. Fatsalılar Derneği’nin bu vefalı davranışını teşekkürle karşılıyorum. Büyük bir spor adamı olan Erdoğan Arıca’nın anısına yapılan bu etkinlik, hem spor adına hem de vefa adına çok anlamlıdır. Bu organizasyonu yapan herkesi yürekten kutluyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Kendisine hediye edilen Fatsaspor formasını Bakan Şahin’in elinden alan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Erdoğan Arıca’yı rahmetle andıklarını belirterek “O Türkiye’nin değerli spor adamlarından birisiydi. Onun için yapılan bu turnuvaya ev sahipliği yapmaktan onur duyduk. Vefa duygusuyla hemşerilerinin düzenlediği bu güzel organizasyona katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın bakanımızı, sayın valimizi, kaymakamımızı, emniyet müdürümüzü ve Fatsalı dostlarımızı burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu

Kağıthane Belediyesi’nin verdiği desteğe teşekkür eden Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hikmet Melek, “Hemşerimiz değerli spor adamı Erdoğan Arıca’yı anmak için yaptığımız bu güzel etkinliğe hem ev sahipliği yapıp hem de büyük destek veren sayın Kağıthane Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Şahin’in başlama vuruşunu yapmasının ardından, maça başlayan Kumru Spor ve Aslan Camii Takımları, otuzar dakikalık iki periyotta karşılıklı gol atamayınca penaltılara geçtiler. Penaltılar sonunda Kumru Sporu 4-2 mağlup eden Aslan Camii, Erdoğan Arıca Futbol Turnuvasının Şampiyonu oldu. Şampiyon Aslan Camii Spor, kupa ve madalyalarını İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin’in elinden alırken ikinci olan Kumruspor’a ödüllerini Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç takdim etti.

Kupa törenin ardından Nurtepe Sosyal Tesislerine geçen Bakan Şahin akşam yemeğinin ardından beraberindekilerle uzun süre sohbet etti. Nurtepe sosyal tesislerinde karşılarında Bakan Şahin’i gören yeni evli bir çift ise bakanla hatıra fotoğrafı çekildiler .

Kaynak: İHA