Derbi galibiyetinin ardından Fatih Terim'i sinirlendiren soru

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hangi şartlar altında oynanırsa oynansın derbi maçı kazanmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın sonrasındaki basın toplantısında konuşan Terim, "Herhangi bir lig maçından farklı olmayan bir lig maçı oynadık. Ezeli bir rakibe karşı olması ayrı bir mana kazandırdı. Hangi şartlar altında oynarsanız oynayın kazanmak güzel bir duygudur. Futbolcularımın sahada göstermiş olduğu performanlarından dolayı onları kutluyorum." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Hafta içinde kupadan elendiniz. Takımı derbiye nasıl hazırladınız ?" sorusuna ise tecrübeli hoca, "Galatasaray-Fenerbahçe derbisi herkesin beklediği, günlerden önceden hazırlandığı derbidir. Bu maçları kaybedince üç puan kaybedilmiş yazılmıyor. Moral kaybediyorsunuz, tatsız sıkıntılı günler geçiriyorsunuz. Böylesine maçları oyuncuları aşırı motive ederseniz sıkıntı olur, az motive ederseniz yine sıkıntı olur. Öyle günler yaşıyoruz ki Şampiyonlar Ligi'nde ilk 16 takım içinde kalıyoruz, hafta içinde Türkiye Kupası'ndan elendik. Arkasından Fenerbahçe derbisine çıktık. Bu maçı kaybetsek liderliği vereceğiz. Morali de kaybedeceğiz ardından Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağız. Bunların hiçbiri kolay değil. Bunların hepsini hesap ettiğinizde en iyi şekilde hazırlanmak gerekiyordu. Bu hazırlıkta yardımcılarımın büyük etkisi oldu. Derbi maçın önemini bilen oyuncular olsa sorun olmazdı bizde bunları göz önüne alarak onları iyi hazırladık. Bugünkü derbi maç satranç maçı gibiydi. Oyun içinde futbolcuların yerlerinin değişmesi, oyuncu değişikliklerinin zamanında yapılması. Oyunun her saniyesinde konsantreden uzak olunmayacak bir oyundu. İkinci yarı iyi oynayarak rakibe pozisyon vermedik." diye cevapladı.

BİR İKİ TAKVİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Şampiyonlar Ligi'nde kura çekiminin olacağı ve takviye isteyip istemediği şeklindeki bir soruya ise Fatih Terim, "Perşembe günü Başkanımız Ünal Aysal gidip kura çekimine katılacak. Hayırlı kura çeker. Maçların bitmesini bekliyoruz. Ondan sonra tranfser girişimlerimiz olacaktır. Transfer olmasada ben kadroma güveniyorum. Burada beni sevindiren bir durum var. Önemli maçları iyi oynamaya başladık. Bu beni sevindiriyor. İyi oynuyoruz veya iyi sonuçları alıyoruz. Bir iki takviye yapmayı düşünüyoruz." diye cevapladı. Tecrübeli hoca, takımı için yapılan rüya takımı şeklindeki yorumlar için teşekkür ederek, "Biz hiçbir zaman rüya takımı ibaresini kullanmadık. Oynadıkça daha iyi oynamak gerekiyor. İdeale daha çok var. O kadar kolay olunmuyor. Çok çalışmamız lazım." dedi.

Öte yandan bir gazetecinin Aykut Kocaman'ın topun oyunda kalış süresinin azlığından yakınması ve kötü futbolun nedenini sorması üzerine Fatih Terim, "Biz derbide nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık. Herkesin emeğe saygı duyması gerekiyor. Kötü futbol tabiri her iki takım içinde kötüdür. Ben en azından bunu kendi takımım için kabullenmiyorum. Aykut Kocaman'ın kendi fikirlerine de saygı duyuyorum. Galatasaray ikinci yarı oyunun tek hakimi olmuştur. Güzel bir galibiyet aldık." diyerek sözlerini tamamladı .