Büyükşehir’in Sultanları Set Vermedi

Türkiye Kupasında ilk 8 takım arasına girmeyi başaran ve bu moralle iki haftayı galibiyetle tamamlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı, TED Kolejliler maçını da 3-0 alarak, çıkışını sürdürdü.

Geçtiğimiz yıl ikinci ligde sergilediği başarılı performansın ardından bu yıl Acıbadem Bayanlar Voleybol birinci liginde mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, yeni takım olmaktan kaynaklanan uyum sorununu aşmaya başladı.

Sezona kötü bir başlangıç yapan Büyükşehir’li filenin sultanları, Türkiye Kupası maçı ile beklediği morali buldu. Türkiye kupasında 16’ya kalan Büyükşehir Belediyespor takımı Sarıyer ile İstanbul’da oynadığı maçı 3-1 kazanarak kupada ilk 8 takım arasına girmiş oldu. Kupadaki galibiyet moral ile önceki hafta deplasmanda karşılaştığı İlbank’ı da 3-2 yenen Büyükşehir Belediyespor Kulübü, geçtiğimiz hafta da rakibi Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt maçını 3-2 kazanmıştı. Galibiyet serisini sürdürme parolasıyla Atatürk Spor Salonu’nda İBA Kimya TED Kolejliler karşısına çıkan Büyükşehirli Sultanlar, rakibine set vermeden maçı 3-0 kazandı.

Maça iyi başlayan yeşil- beyazlılar, ilk seti 25- 14’lik skorla kapattı. Maç boyunca rakibine karşı başa baş bir oyun sergileyen ve savunmada bloklarla sayı bulan Bursa ekibi, ikinci seti 25- 19, üçüncü seti de 25-23’lük skorla kapatarak, son haftalardaki çıkışını sürdürdü. Maç boyunca taraftarın önemli bir desteğini alan Sultanlar maç sonunda taraftarların bulunduğu tribüne giderek galibiyet coşkusunu kutladı.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Baş Antrenörü Eyüp Emin İmen, maça çok iyi başladıklarını ve defans bloklarında çok iyi işler çıkardıklarını söyledi.

Ara setlerden sonra konsantre sorunu yaşadıklarını ifade eden vurgulayan İmen, "Rakibimiz çıkış bir maç arıyordu. Biz buna fırsat vermedik. Oyuncularımı kutluyorum. Çıkışımız devam ediyor. Önümüzde iki maç umuyorum o maçlar da bizim lehimize olur. Sezon başında biraz uyum sorunu yaşadık. Yabancı bir oyuncumuzla ilgili sakatlık sorunu yaşadık. Ancak şuanda takım olarak hem defansif hem de hücum olarak iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA