Aysal: “güzel ve Centilmence Bir Maç Oldu”

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 2-1 kazandıkları Fenerbahçe derbisinin oldukça iyi ve centilmence geçtiğini söyledi.

Başkan Ünal Aysal, maçın ardından yaptığı açıklamada sarı-kırmızılı taraftarları kutlayarak, “Taraftarlarımız, bu maçta gereken saygıyı her iki takımın oyuncularına da gösterdiler. Çok güzel bir ortam vardı. Güzel ve centilmence bir maç oldu. Hiç bir sorun çıkmadı. Sonuçta bir lig maçı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maçların heyecan dozu biraz yüksek oluyor. Bugünkü maçta da oldukça yüksekti. İyi ve güzel bir maçtı diyelim ve devamına bakalım” diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın derbiye gelmediği hatırlatılarak, “Davet gelirse ikinci yarıdaki maça gider misiniz?” şeklindeki bir soru üzerine Aysal, “Biz başkanlar bütün maçlara gitsek kendi işimizi yapamayız. Biz işimize bakalım. Oyuncularımız oynasın. Teknik ekibimiz çalışsın. İş bölümümüz doğru yürürse Türk sporu da gelişir” ifadelerini kullandı.

ALİ DÜRÜST: “GALATASARAYLILAR BU GECENİN KEYFİNİ ÇIKARSINLAR”

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, Spor Toto Süper Lig'deki derbi maçta Fenerbahçe karşısında sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Dürüst, güçlü bir rakip ile mücadele ettiklerini dile getirerek, “Bu derbi maçı ilk defa oynanmıyor, son da değil. Kendi sahamızda oyunun hakimi olarak maçı kazandığımız için memnunuz. Çünkü Fenerbahçe güçlü bir ekip. Sahada oyuncularımız üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Seyircimiz iyiydi. Galatasaraylılar bu gecenin keyfini çıkarsınlar” diye konuştu.

Kazandıkları galibiyetin öneminin belirtilmesi üzerine Dürüst, sezon sonunda hangi konumda bulunacaklarının daha önemli olacağını ifade etti.

Sarı-kırmızılı yönetici Emir Sarıgül ise karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak yollarına emin adımlarla devam ettiklerini kaydederek, “Galatasaray'da başarının hedefi UEFA Şampiyonlar Ligi, inşallah Avrupa'da da yolumuza emin adımlarla devam ederiz'' ifadesini kullandı.

ABDURRAHİM ALBAYRAK: “BU MAÇ, İLK YARIYI LİDER BİTİRMEMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, 2-1 kazandıkları Fenerbahçe derbisine çok iyi hazırlandıklarını ve ilk yarıyı lider bitirme açısından önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Albayrak, “İyi ve güzel bir maç oldu. İyi hazırlanmıştık. Bu maç, ilk yarıyı lider bitirmemiz açısından çok önemliydi. Takipçilerimizle aramızdaki puan farkını açmamız için kazanmamız lazımdı. Seyircimiz Fenerbahçe'yi inanılmaz iyi karşıladı ve hiç bir olay olmadı. Birkaç ay sonra biz Kadıköy'e gideceğiz ve orada oynayacağız. Hepimiz birbirimize yardımcı olursak, inanıyorum ki hep beraber kardeşçe bir maç izleriz” diye konuştu.

Fenerbahçe takımını tebrik eden Albayrak, “Onlar da gol pozisyonuna girdiler. Ancak biz 2 gol attık ve galip geldik. Mutluyuz” şeklinde konuştu.

Maça konuk takım seyircisinin alınmamasını da değerlendiren sarı-kırmızılı yönetici, bu durumun İstanbul Valiliği'nin aldığı bir karar olduğunu bildirerek, “Bugün emniyet güçlerine teşekkür ediyorum. Çok iyi önlemler almışlar. Gönül ister ki bizim taraftarlarımız deplasmana gitsin. Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş taraftarları da buraya gelsin. Bundan kısa bir süre önce engelli basketbol takımlarının maçında çıkan olaylar, ister istemez herkesi üzdü ve tedirgin etti. Ondan dolayı da taraftarlar gelmemiş olabilir. İnşallah yeni sezonda bunların hepsini masaya yatırırız. Bunları daha geniş çapta düşünürüz” dedi.

ABDULLAH KİĞILI: "ÜÇ KUPADA DA FENERBAHÇE İDDİALI, KAYBEDİLMİŞ HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK”

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, kaybedilmiş bir şeylerinin olmadığını 3 kupada da iddialı olduklarını söyledi.

Kiğılı, galibiyetten dolayı Galatasaray'ı tebrik ederek, “Söyleyecek bir şey yok, rakibimizi tebrik ediyoruz, galip geldiler. Ligde birinci devrenin sonuna gelmek üzereyiz. Önümüzde bir maç daha var. Üç kupada da Fenerbahçe iddialı, onun için kaybedilmiş bir şeyimiz yok. Herkes rahat olsun” dedi.

Derbi maçların konuk takım taraftarlarına yasak olmasının hatırlatılıp, “Galatasaraylı taraftarlar Kadıköy'deki derbi maça gelebilecekler mi?” şeklindeki bir soruya ise Kiğılı, “Biz bu işe açığız. Derbi maçlarda yasağı biz kaldırıyoruz. Eğer valilik izin veriyorsa, rahatlıkla gelip izleyebilirler” sözleriyle yanıt verdi.

Öte yandan sarı-kırmızılı taraftarlar, Florya'da galibiyeti meşale yakarak ve tezahüratlar yaparak kutladı. Takımlarının tesislere gelmesini bekleyen taraftarlar, takım otobüsünün diğer kapıdan tesislere girmesi nedeniyle takımlarını karşılayamadılar .

Kaynak: İHA