'Bizim İçin Üzüntü Verici Mağlubiyet Oldu'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası’nda Kasımpaşa’yı eledikten sonra İstanbul BBSK karşısında 3 puan almak istediklerini; ancak üzüntü verici bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta İstanbul BBSK’ye 2 – 1 yenilen Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş, maçın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam, “Kazanmak isteğiyle buradaydık. Kupa maçından sonra bizim için lig adına çok önemliydi. 3 puan almamız halinde lige bakışımızın daha farklı olacağını düşünüyorduk.” dedi.

Oyunun ilk dakikalarında saha adaptasyonunda sıkıntı çektiklerini anlatan tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş, "Rakip daha atak oynamaya çalıştı. Ondan sonra oyun kontrolünü ele geçirdik. Pozisyonlar ve gol bulduk. 2. yarı ilk 15 dakikalık bölümü geçip daha defansif oynamayı düşünürken defansta olduğumuz halde hiç beklenmeyen bir şekilde top bizdeyken, 3 defa hata yaparak golü yedik." diyerek şöyle devam etti:"Oyun temposunu arttırmada fiziksel düşüş beklerken bir de moral düşüşle beraber, ikinci yarının diğer bölümlerinde ne atak ne de defansta düşündüğümüz gibi oynadık. Mağlup duruma düşmemizle rakip, hem oyun kontrolünü ele geçirdi hem de zaman geçirmeye dönük oynadı. Baskı yaparak bizi kendi sahasından uzak tutmaya çalıştı. Yaptığımız oyuncu değişikliğiyle oyun temposu artmayınca, sonucu değiştirmedi ve bizim için üzüntü verici mağlubiyet oldu.

"Kulüb Başkanı Sadri Şener’in maçın ardından yönetim olarak her şeyi yaptıklarını ve suçun kimde olduğunu bilemedikleri yönünde açıklamalarının Şenol Güneş’e gönderme olduğu ve kendisinin de kulübe başkan adayı olacağı şeklindeki haberlerin sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, şöyle cevap verdi:"İki şey de benimle ilgili değil. Başkan, bizimle ilgili görüşlerini aktarır. Kamplarda, antrenmanlarda hep beraberiz ve görüşüyoruz. Size söylemişse bir görüşü varsa bana da söyler. Başkan ya da siyasetçi olacağım yönünde çok konuşuluyor ben antrenörüm. Bu sorularla çok karşılaşıyorum ve karşılaşacağım aynı cevapları vermeye devam edeceğim."

FUTBOLCULARIN AÇIKLAMASI
Trabzonsporlu futbolculardan Alanzinho ise maça yüksek özgüven ve motivasyonla geldiklerini; ancak ikinci yarı yedikleri gollerle işlerin sarpa sardığını söyledi.

Emerson da derbi haftası olduğu için büyük bir fırsatı kaçırdıklarını kaydederek, “Bir an evvel önümüzdeki maçlara odaklanmaya ve burada kaçırdığımız fırsatı yeniden elde etmeye çalışacağız.” dedi .