Aykut Kocaman: Rakip, Duran İki Topu Değerlendirip Sonuca Gitti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray'ın duran iki topu iyi değerlendirerek sonuca gittiğini söyledi.

Sarı-lacivertli takımın deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, "Duran toplardan iki gol yiyerek maçı bitirdik. Galatasaray beklediğimiz gibi oyun temposunu arttırarak baskı yapmaya çalıştı. Golü kendi kalemize atarak geriye düştük. Ancak bu gole hemen karşılık verdik. Sonra oyunun kontrolünü ele aldık skoru bulacağız derken golü kalemized gördük. İkinci yarı verimli olamadık. Bunda rakip oyuncuların oyunu soğutma ve durdurma girişimleri etkili oldu. Bizde oyunun kontrolünü elimize alamadık." dedi.

Bir gazetecinin "Fatih Terim ile aranızda derbi maçı öncesinde bazı söylemler oldu. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz ?" sorusuna Kocaman, "Türkiye'nin iki büyük takımının maçında top 45 dakika sahada kalıyor. Asıl yapılması gereken kritik bu. Fakat biz hala işin magazinsel kısmını konuşuyoruz. Ben o yaşanan süreçte olayların dışında kalmaya çalıştım. Fakat söylediğim bazı sözler o taraflara çekildi. Topun 45 dakika oyunda kalması konuşulması gerekiyor." cevabını verdi. Başka bir gazetecinin "Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde deplasmanlarda başarılı bir grafik ortaya koydu. Fakat Türkiye Ligi'nde deplasmanda başarılı olamadı. Bunun nedenleri nelerdir?" sorusuna ise Aykut Kocaman şöyle cevap verdi: "Gerçekti etken ve neden yok. Bunu inanarak söylüyorum. Tamamen dönemsel bir durum. Kasımpaşa maçına kadar çok puan yitirmiştik ondan sonra toparlandık. Ancak deplasmanlarda istediğimizi alamadık. Bugünkü maç bile gitti geldi. Deplasmanda istenilen sonuçlar gelmedi." Başarılı teknik adam, Galatasaray'ın derbi maçta duran iki topu çok iyi değerlendirerek sonuca ulaştığını kaydetti.

Takıma devre arasında yapılacak takviye konusunda ise Aykut Kocaman, şunları ifade etti: "Alex, Fenerbahçe'de uzun süre futbol oynadı. Oyuncular arasında bu tip kıyaslamalar yapmamak gerekiyor. Bu anlamda Alex'in yerine oyuncu bakılıyor mu şu an için söz konusu değil. Karabükspor maçını oynadıktan sonra bir durum değerlendirmesi yapacağız. İzlediğimiz pek çok oyuncu var. Nereye nasıl takviye yapacağımıza karar vereceğiz. "