Eskişehirspor Teknik Direktörü Yanal Açıklaması

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, futbolcularını Bursaspor karşısında gösterdikleri kazanma arzusundan dolayı kutladığını ifade etti.

Yanal, 2-2 biten karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçta adeta iki farklı oyun olduğunu ve ilk yarıda Bursaspor'un Eskişehirspor'u çok zorladığını kaydetti.

Bursaspor'un, Eskişehirspor'un topa sahip olan oyuncularına baskı uyguladığını ifade eden Yanal, şöyle konuştu:

''Bunu açmakta zorlandık. Zaman zaman ataklar da yaptık. Ancak rakibimize karşı istenen baskıyı kuramadık. İkinci yarıda ise yediğimiz ikinci golden sonra istenilen baskıyı ve oyunu ortaya koyduk. Maçta tempo hiç düşmedi. Oyuncularımın istek ve Gol arzusu her geçen dakika arttı. Oyuncularımı kazanma arzusundan dolayı kutluyorum. Efsane seyircimiz var. Eskişehirspor seyircisi bizi mutlu ediyor ve keyfilendiriyor. Onların desteğini her zaman istiyoruz. Oyuncularımın isteğini ve arzusunu her zaman görüyoruz. Onu skora yansıtamadık. Ancak oyuncularımı alkışlamak gerekiyor. Trabzonspor ve Antalyaspor ile maç yapacağız. Zorlu bir döneme giriyoruz. Bu dönemi iyi geçirecek kadroya sahibiz.''

Eskişehirsporlu futbolcu Necati Ateş de takımının maçın ilk yarısında iyi bir oyun sergileyemediğini ancak ikinci yarıda buldukları 2 golden sonra bir puan aldıklarını söyledi.

Alper Potuk da Bursaspor'un Eskişehirspor'u iyi analiz ettiğini, bunun sonucunda da istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını dile getirdi.

-Bursaspor cephesi-

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da iki takım adına güzel bir karşılaşma olduğunu ifade etti.

Stada gelen ve maçı ekranlarından izleyen taraftarlara güzel ve keyifli anlar yaşattıklarını vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:

''İlk devre bizim için mükemmel oldu. Pozisyon ve Golü bulup, öne geçerek savunmayı iyi yaptığımız bir ilk 45 dakika oldu. İkinci yarının başında attığımız golle büyük avantaj elde ettik. Ancak 2-0'ı koruyamadık. Gol yedik ve panikledik. İlk yediğimiz gol çok kötü bir goldü. Bize yakışmayacak bir gol yedik. Daha sonra Eskişehirspor oynamaya başladı ve pozisyonlar buldu. 2-2 bitti maç. Eskişehirspor karşısında, 2-0'dan 2-2'ye gelen maçta bir puana sevinemedik. İki takım futbolcularını kutluyorum. Eskişehirspor'a başarılar diliyorum.''

Bursasporlu futbolcu Serdar Aziz de Eskişehirspor maçının zor olacağını bildiklerini ancak iyi oynadıkları maçın ardından aldıkları bir puana sevinemediklerini söyledi.

Ferhat Kiraz ise Eskişehirspor karşısında bir puan almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Muhabir: Deniz Açık / Musa Samur

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA