Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Trabzonspor fırtınası

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Kasımpaşa sahasında Trabzonspor'u konuk ederken penaltılar sonunda gruplara kalmayı başaran takım bordo mavililer oldu.

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Trabzonspor ile Kasımpaşa, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 iki ekibin beraberliği sona erdi. Maçta Kasımpaşa'nın golü 7. dakikada Özer Hurmacı'dan gelirken, Trabzonspor'un golünü ise 88. dakikada Adrian kaydetti. Uzatmalar sonunda iki ekip futbolcuları eşitliği bozacak golü bulamayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda 5-3'lük üstünlük kuran Trabzonspor gruplara kalmayı başardı.

TRABZON'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Kasımpaşa'ya konuk olan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de son oynadıkları Kayserispor maçına göre, ilk 11'de 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Kayserispor maçında ilk 11'de görev alan kaleci Onur Kıvrak, Adrian ve Halil Altıntop'u yedeğe çeken Güneş, bu oyuncuların yerine Kasımpaşa karşısında Tolga Zengin, Yasin Öztekin ve Colman'a formayı verdi. Bordo-mavili ekip, Kasımpaşa karşısında Tolga Zengin, Serkan Balcı, Giray Kaçar, Mustafa Yumlu, Emerson, Colman, Zokora, Yasin Öztekin, Alanzinho, Olcan Adın ve Henrique ilk 11'i ile sahada yer aldı. Sakatlıkları nedeniyle Bamba, Soner Aydoğdu ve Vittek'in maç kadrosunda bulunmadığı Trabzonspor'da, yedek kulübesinde ise Onur Kıvrak, Adrian, Halil Altıntop, Sapara, Celutska, Volkan Şen ve Zeki Yavru oturdu.

DJALMA VE UCHE KADORDA YOK

Öte yandan, Kasımpaşa'da eşi doğum yaptığı için ülkesine giden Djalma ile bu sezon resmi maçlarda attığı 10 golle takımının gol yollarındaki en etkili ismi olan Kalu Uche, maçın 18 kişilik kadrosunda yer almadı.

ERKEN GELEN GOL


Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında gruplara kalacak takımı belirleyecek olan maçta Kasımpaşa karşılaşmaya hızlı başlayana taraf oldu. İlk 5 dakikalık bölümde Trabzonspor orta alanda rakibinin baskısı karşısında organize olmakta zorluk çekerken, Kasımpaşalı futbolcular orta alanda kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkmaya çalıştılar. Karşılaşmanın 7. dakikasında Kasımpaşa'nın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, Özer'in vuruşu hiç kimseye çarpmamasına rağman,i Trabzon ceza alanında oluşan karambolden dolayı kaleci Tolga'yı yanılttı ve ağlarla buluştu. Kasımapaşa karşılaşmanın hemen başında 1-0 öne geçmiş oldu.

KASIMPAŞA ALAN DARALTTI


Mücadelenin ilk yarım saatlik bölümünde Trabzonspor'un ilk 10 dakikaya oranla daha etkin olduğu dikkatlerden kaçmazken, Bordo mavililer hücumda Henrique'nin çabaları ile pozisyon bulmaya çalıştı. Colman ve Yasin'in orta alandaki uyumlu oyununa karşsın, hazırlık paslarına izin veren fakat ceza alanı önünde alan daraltan Kasımpaşalı futbolcular, rakiplerine tehlike yaratma şansı vermediler.

ÖZER PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKTİ


Trabzonspor'da sağ kanattaki organizasyonlarda başarısızlık göze çarparken, o bölgede görev alan Serkan ve Yasin'in uyumsuz lukları gözlerden kaçmadı. Kasımpaşa'da orta alanda oyuna yön veren ve attığı derinlemesine paslarla arkadaşlarını pozisyona sokan Özer Hurmacı, ilk yarının son 15 dakikalık bölümünde etkli oyunu ile dikkat çekti. İlk yarının geri kalan dakikalarında gol olmayınca Trabzonspor, Kasımpaşa karşısında ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattı.

ADRIAN OYUNA HAREKET GETİRDİ


Karşılaşmanın ikinci yarısında etkisiz olan Colan'ın yerine Adrian oyuna girerken, Trabzonspor'un oyununa hareket getirdi. İkinci yarıya etklii başlayan Trabzonspor, hücumda, Alanzinho, Adrian ve Yasin'in etkili oyunuları ve mücadeleleriyle Kasımpaşa karşısında pozisyonlar bulmaya başladı. İkinci yarının ilk 25 dakikalık bölümünde Trabzonspor topa daha çok sahip olan ekip görüntüsü çizmesine rağmeni bordo mavili ekip, son paslar başarısız olunca beraberlik golünü bu dakikalara kadar bulamadı.

BERABERLİK 88'DE GELDİ


Karşılaşmanın son 20 dakikalık bölümünde Trabzonspor, hızlı ataklarla berbaerlik golünü bulmak için Trabzonspor kalesine yüklenmeye başladuı. Yasin'in bireysel çabalarına Alanzinho'nun toplu koşuları da eklenince bordo mavili ekip Kasımpaşa kalesinde üst üste pozisyonlar bulsa da bunları gole çevirmeyi bir türlü başaramadı. Maçın son dakikalarında umutlar biterken, Trabzonspor'da 88. dakikada sahneye çıkan Adrian, bordo-mavili ekibe beraberliği getiren golü kaydetti ve karşılaşma uzatmalara gitti.

PENALTILAR GALİBİ BELİRLEDİ


ilk uzatma devresinde iki ekip futbolcularının yorgun olduğu gözlerden kaçmazken, Trabzonspor daha etkin olan taraftı. Bordo mavililerin ataklarına Kasımpaşalı futbolcular cevap vermekte zorlanırken, bu devrede iki takım da gol bulamadılar. İkinci uzatma devresinde iki ekip karşılıklı ataklar geliştirirken, Kasımpaşa daha fazla topla oynayan ekip olarak göze çarptı. Kasımpaşalı futbolcular, Trabzonspor ceza sahası içinde iki ciddi pozisyon bulmalarına rağmeni Trabzonsporlu savunma oyuncularının kritik müdaheleleri sonucu gole ulaşamadılar. Uzatmaların sonunda penaltılarda 4-2 üstünlük sağlayan Trabzonspor, gruplara kalmayı başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

M.S. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa'yı penaltı atışları sonucunda 5-3 mağlup etti ve grup maçlarına adını yazdırdı.
PEN Elyasa Kasımpaşa'nın 4. penaltısını kullandı ve Tolga kurtardı. 2-4
PEN Trabzonspor'da Emerson kullandı penaltıyı ve gole çevirdi. 2-4
PEN Halil Koçak penaltıyı kaçırdı. 2-3
PEN Yasin Trabzonspor'da 3. penaltıyı kullandı ve gol. 2-3
PEN Sarmavo Gol. 2-2
PEN Adem Büyük Kasımpaşa'nın ilk penaltısını kullandı ve gole çevirdi. 1-1
PEN Adrian ilk penaltı atışını gole çevirdi. 0-1
M.S. Seri penaltı atışları kullanılacak.
M.S. Ve hakem uzatma devrelerinin de bittiğini belirten düdüğü çaldı.
118' Trabzonspor Adrian'la kendi yarı sahasından çıktı. Adrian pasını Volkan'a gönderdi. Volkan topu sürerek ceza sahası önüne kadar geldi ve şutunu çekti savunmaya çarpan top Adrian'ın önünde kaldı. Adrian'da şut çekti ama top yine savunmadan döndü. Son olarak Yasin topla buluştu ama ofsayt bayrağı kalktı.
116' Kasımpaşa kendi yarı sahasının hemen hemen yerinde paslaştıktan sonra sol kanattan Halil'le atağa çıktı. Halil ortasını yaptı ama savunma kornere gönderdi.
115' Trabzonpor sol kanattan kaleyi karşıdan gören yerden serbest vuruş kullandı ancak savunma uzaklaştırdı. daha sonra Kasımpaşa kontra atağa çıktı ama bu kez Trabzonspor savunması başarılıydı.
114' Ali Bilgin, Viudez'in yerine oyunda.
112' Adem Büyük, orta yuvarlakta, kafa topu mücadelesinde Yasin'e yaptığı hareket sonrasında sarı kart görüyor.
111' Uzatmaların 2. devresinde Kasımpaşa, Trabzonspor'a göre daha fazla topla oynuyor.
110' Sarmov rakip yarı alanın ilk metrelerinden Halil'e çok güzel bir ara pası attı. Halil topu kontrol etti ve Tolga'yla karşı karşıya kaldı ama araya Giray girdi tehlikeyi önledi.
109' Kasımpaşa sol kanattan Kerem'le atağa çıktı. Kerem rakip yarı alana girdi ve oyunun yönünü sağ kanada çevirdi. Trabzonsporlu oyuncular araya girdi ve topu taca gönderdi.
108' Trabzonspor sağ kanattan Serkan Balcı'yla atak geliştirdi. Sancak araya girdi ve topu taca gönderdi.
107' Bu bölümde de gol olmazsa seri penaltı atışlarına geçilecek.
106' Uzatmanın 2. bölümüne Kasımpaşa başladı.
105' İlk uzatma bölümü sona erdi.
104' Bu dakikalarda oyunda tempo iyice düştü.
103' Kerem Şeras, sol kanattan atağa çıkan Halil Koçak'ın önüne pasını attı. Halil topla buluştu ama Serkan'ın pozisyonunu bozdu ve sonrasında Halil, Serkan'a faul yaptı.
102' Daha sonra gelişen Trabzonspor atağında ceza sahasına gönderilen ortada savunmada Sancak topu kornere gönderdi.
101' Kasımpaşa savunmasında Yalçın, Halil Koçak'a doğru uzun bir pas attı ama Halil topun kontrolünü sağlayamadı ve top Trabzonsporlu oyuncularda kaldı.
100' Adrian orta yuvarlaklta topla buluştu. Ceza sahasına uzun bir top gönderdi. Volkan'dan önce Kasımpaşa savunması pozisyonun gelişmesini önledi.
99' Trabzonspor, Halil'le çok ani atağa çıktı. Halil ceza sahasına girdi ama savunma tehlikeyi önledi.
97' Kasımpaşa korneri kullandığı sol kanattan bir atak daha geliştirmek istedi ama savunma topu uzaklaştırdı.
96' Viduez sol kanattan Kasımpaşa atağını sürükledi. son çizgiye indi Serkan'ın müdahalesiyle top kornere çıktı.
95' Alanzinho orta yuvarlakta topla buluştu ve Yasin'e hiç bekletmeden pas verdi. Yasin topu sürdükten sonra kaleyi karşısına alıp şutunu çekti. Savunmadan dönen topu kontrol eden Adrian ceza sahası ön çizgisi yakınlarından çok sert vurdu top direğe vurdu ve dışarıya çıktı.
94' Kasımpaşa'da Yalçın kendi yarı sahasından Trabzonspor savunma arkasına doğru uzun bir top gönderdi ama pozisyon ofsayt.
93' Uzatma bölümlerinde her iki takımda biraz daha kontrollü oyunu tercih ediyor. Kasımpaşa atak yönüne göre sağ kanattan taç kullanacak.
92' Kasımpaşa'da Özer'in yerine Halil oyunda.
91' Trabzonspor'un vuruşuyla uzatmalar başladı.
N.S. 15'er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak.
N.S. Maçın hakemi normal süreyi bitiren düdüğü çaldı. Maç uzatmalara gitti.
90'Uzatma bölümünde her iki takımda daha kontrollü oynuyor.
90'Maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.
89'Trabzonspor golden sonra galibiyet golü için Kasımpaşa yarı sahasına yerleşmiş durumda.
88'Trabzonspor, sol kanattan Volkan Şen'le atağa kalktı. Ceza sahasına girmeden Volkan ortasını yaptı. Arka direğe yakın noktadan Adrian kafayı vurdu ve skora denge getirdi.
88'GOL Adrian
87'Kasımpaşa'da Viduez sarı kart gördü.
85'Olcan yaklaşık 35 metreden sert vurdu ama çok farklı şekilde auta çıktı.
83'Kasımpaşa serbest vuruşu çok etkili kullandı. Kale sahasına gelen topu savunma kornere gönderdi.
82'Kasımpaşa kendi yarı sahasından kaptığı topla kontra atağa çıktı. Adem, giray tarafından durduruldu ve Giray'da sarı kart gördü.
81'Isaksson oyunu yavaşlattığı gerekçesiyle sarı kart gördü.
80'Elyasa, Dimitrov'un yerine oyunda.
78'Kullanılan serbest vuruşta top doğrudan Isaksson'un kucağına geldi.
77'Trabzonspor Yasin'le çok hızlı çıktı ve rakip yarı alana girdi. Kerem'in hareketi sertti ve serbes vuruş kazandı Trabzonspor. Kerem'de sarı kart gördü.
75'Volkan Şen, Zokora'nın yerine oyunda. Trabzonpor bütün oyuncu değişikliği hakkını kullanmış oldu.
73'Bu dakikada Serkan Balcı, Kerem Şeras'a orta yuvarlak yakınlarından yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü.
72'Kasımpaşa yakaladığı kontra ataktan Özer'le yararlanamadı.
71'Maçta artık son 20 dakikanın içindeyiz. Bu maçtan galip gelen taraf Ziraat Türkiye Kupası'nda grup maçlarına kalacak.
69'Rakip yarı alanda kısa paslarla atak yaratmak isteyen Trabzonspor'da topla buluşan Yasin, ceza yayının hemen önünden çok sert vurdu. Top direğe yakın mesafeden auta çıktı.
68'Trabzonspor baskıyı iyice arttırdı ve rakip yarı alana yerleşti.
67'Trabzonspor bu dakikada savunmadan çok hızlı çıktı. Alanzinho taşıdığı topu sol kanattan atağa katılan Adrian'a gönderdi. Adrian'ın ortasında savunmanın müdahalesiyle top uzaklaştırıldı.
66'Topla oynama sürelerinde Trabzonspor'un %70'e %30 üstünlüğü bulunuyor.
64'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına gönderilen topa Giray ters bir kafa vuruşu yaptı ve Özer'in önünde kaldı. Vuruşunda top direğin hemen yanından auta çıktı.
63'Halil Altıntop, Henrique'nin yerine oyunda.
62'Kasımpaşa kendi yarı sahasından hızlı çıkmak istedi Özer'e doğru atılan top biraz hızlıydı ve Trabzonspor savunması uzaklaştırdı.
61'Bu dakikada Trabzonsporlu seyiriciler 61. dakika şovu yapıyor.
60'Kasımpaşa korneri kullandı fakat topu Trabzon savunması uzaklaştırdı. Trabzonspor hızlı çıktı ve ceza alanına kadar gittiler ama Kasımpaşa savunması başarılıydı.
59'Kasımpaşa bu dakikada etkili geldi. Ceza sahasına yapılan ortada karambol yaşandı. Topa son dokunan Giray topu kornere gönderdi.
58'Alanzinho, Yasin'den aldığı topla 3 Kasımpaşalıdan sıyrıldı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan olcan'a gönderdi ama top biraz hızlıydı ve auta çıktı.
57'Yine sol kanattan geldi Trabzonspor atağı ama Yalçın müdahale etti ve top taca çıktı.
56'Trabzonspor Emerson'la sol kanattan etkili geldi. Yapılan ortaya Olcan topa istediği gibi vuramada ve top auta gitti.
55'Serkan'la sağ kanattan atağa kalktı Trabzonspor ama savunma topu taca gönderdi.
54'Bu dakikalarda Trabzonspor baskıyı biraz artırmış görünüyor.
52'Kullanılan serbest vuruşta top doğrudan Isaksson'a gitti.
51'Özer Hurmacı Kasımpaşa yarı sahasında yaptığı hareket sonrasında sarı karta gördü.
50'Trabzonspor atak yönüne göre sol kanattan Henrique'yle atak geliştirdi. Henrique ortasını yaptı ama savunma başarılıydı.
49'Karşılıklı top kayıpları sonrasında Kasımpaşa Adem'le hızlı çıktı. Adem sağ kanattan ceza sahasına girmek üzereyken şutunu çekti. Tolga topu kontrol etti.
48'ikici yarıya Adrian'ın girişiyle Trabzonspor oyuna daha etkili başladı.
47'Trabzonspor Adrian'la tehlikeli geldi. Ceza sahası çağ çizgisi yakınlarından vurduğu şut savunmaya çarpıp kornere çıktı.
46'Trabzonsporda Colman'ın yerine Adrian oyunda.
46'İkinci yarıya Kasımpaşalı oyuncuların vuruşuya başladı.

KASIMPAŞA 1-0 TRABZONSPOR İLK YARI SONA ERDİ

45'Adem'in ceza sahası üzerinden yaptığı plase vuruşu Tolga Zengin kurtarmakta zorlanmadı.
44'Sağ kanattan atağa kalkan Kasımpaşa'da Özer topu taşıyamadı ve top auta gitti.
43'Sağ kanattan Olcan'ın açtığı ortada Mustafa Yumlu topu ağlara gönderdi ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
41'Sol kanattan atak yapan Trabzonspor'da Yasin'in ceza alanı içine gönderdiği topu savunma uzaklaştırdı.
39'Olcan, Henrique ile paslaşması sonunda ceza sahasına girdi. Ceza alanı içinde yerde kalan Olcan penaltı bekledi ama hakem devam dedi.
38'Kasımpaşa'da Özer'in sağ kanattan kullandığı kornerde savunma topu uzaklaştırdı.
36'Trabzonspor kendi sahasının ortasından serbest vuruşla oyuna başladı.
35'Olcan'ın ceza sahası dışında kullandığı serbest vuruşta, top en son Trabzonsporlu futbolcuların kafasından sekerek auta gitti.
33'Colman serbest vuruşta ceza sahasının sol tarafından direk kaleyi yokladı. Zayıf gelen şutu İsaksson kurtarmakta zorlanmadı.
31'Alanzinho'nun pasında Colman topla buluştu. Colman'ın şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti.
30'Trabzonspor orta sahada Colman ve Zokora önderliğinde hazırlı pasları yapıyor.
28'Olcan'ın ceza sahasının sol tarafından vurduğu şut Yasin'e çarptı. Hız kaybeden topu İsaksson kurtardı.
26'Orta alanda Colman'ın yaptığı hareketi Bülent Yıldırım faul olarak değerlendirdi. Colman sarı kart gördü.
24'Trabzonspor tüm hatlarıyla rakip alanda hazırlık pasları yapıyor.
22'Henrique orta sahadan getirdiği topu ceza alanında hiçbir arkadaşıyla buluşturamadı. Top kaleci İsaksson'a gitti.
21'Alanzinho çalımlarla kendi yarı alanından çıkarken Paulo Henrique'ye arapasını atıyor ancak ofsayt bayrağı Paulo Henrique için kalkıyor.
18'Hakem Henrique'ye kendini aldattığı gerekçesiyle sarı kart gösterdi.
18'Alanzinho ve Colman önderliğinde Trabzonspor rakip sahaya yerleşmiş durumda.
17'Sağ kanattan Kasımpaşa'nın kullandığı korner atışı Trabzonspor savunması tarafından uzaklaştırıldı.
16'Sağ kanattan kontra atağa çıkan Kasımpaşa bir konrner kazandı.
15'Olcan'ın ceza sahasından yaptığı vuruşu İsaksson kurtarıyor.
14'Trabzonspor rakip alanda baskı yapıyor.
13'Trabzonspor'da Henrique ceza yayı üzerinden zayıf bir vuruşla topu auta gönderiyor.
12'Trabzonspor sağ kanattan bir köşe atışı kazandı.
11'Trabzonspor sağ kanattan Alanzinho ile atak yapma çabasında.
10'Trabzonspor rakip sahada top yapıyor.
9'Trabzonspor kendi sahasnda hazırlık pasları yapıyor.
8'Trabzonspor sol kanattan atak yapma çabasında.
6'Kasımpaşa'da sol kanattan serbest atış kullanan Özer'in ortasına kimse dokunamadı ve top direk ağlarla buluştu.
6'GOL Özer
5'Kasımpaşa rakip orta alanın solundan bir serbest vuruş kazanıyor.
4'İki takım orta alanda birbirlerine üstünlük kurma çabasında.
3'Trabzonspor orta alandan topu kaybetti.
2'Trabzonspor maçın hemen başında sol kanattan bir koşe vuruşu kazandı.
1'Hakemin ilk düdüğü ile karşılaşmaya Trabzonspor başladı.

KASIMPAŞA
Isaksson
Abdurrahman
Sancak
Yalçın
İlhan
Sarmov
Kerem
Mora
Özer
Dimitrov
Adem

TRABZONSPOR
Tolga
Serkan
Giray
Mustafa
Emerson
Colman
Zokora
Yasin
Alanzinho
Olcan
Henrique