Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri'nin Ev Sahipliğini Alan Sarı

Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri'nin ev sahipliğini aldı ve finallere doğrudan katılma hakkını elde etti.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun Lüksemburg'ta yapılan toplantısında Avrupa Bayanlar ve Erkekler Şampiyonlar Ligi 12'li Play-Off Turu eşleşmelerinin yanı sıra Dörtlü Finaller'e ev sahipliği yapacak kulüpler de belirlendi.

Bayanlarda Galatasaray Daikin, erkeklerde ise Rus Lokomotiv Novosibirsk Dörtlü Finaller'in ev sahipliğini alarak, finallere doğrudan katılma hakkı kazandılar. Dörtlü Finaller, bayanlarda 9-10 Mart, erkeklerde ise 16-17 Mart tarihlerinde düzenlenecek.

Toplantı sonunda ayrıca 12'li play-off eşleşmeleri de belli oldu. Deplasmanlı lig usulüne göre iki maç üzerinden oynanacak 12'li Play-off Turu'nda iki galibiyet alan taraf bir üst tura yükselecek. Galibiyetlerin eşitliği durumunda 2. maçın bitiminde ''altın set'' oynanacak ve altın seti alan takım tur atlayan taraf olacak.

Play-Off'larda ilk maçlar 15-17 Ocak 2013, ikinci maçlar ise 22-24 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacak ve 6'lı Play-Off Turu ise gelecek yıl Şubat ayının ilk iki haftasında oynanacak.

12'li Play-Off Turu'nda eşleşmeler şöyle:

-Bayanlar-

RC Cannes - Rabita Bakü

Dinamo Moskova - Dinamo Kazan

Asystel Carnaghi - Eczacıbaşı VitrA

Atom Trefl - Vakıfbank

Schwerıner SC - Unendo Yamamay

Azerrail Bakü - Lokomotiv Bakü

-Erkekler-

Recycling Volleys - Zenit Kazan

Dinamo Moskova - Trentıno Diatec

Zaksa Kedzıerzyn - Noliko Maaseık

Arkas Spor - PGE Skra

Asseco Resovia - Lube Banca Marche

ACH Volley - Bre Banca Lannutti

-Dörtlü finallerde aynı ülkeden en fazla 2 takım yer alabiliyor-

Bu arada CEV kuralları gereği Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri'nde aynı ülkeden en fazla iki takım yer alabiliyor. Bu nedenle CEV, play-off'larda aynı ülke takımlarını birbirleriyle eşleştirerek takımlardan birini eleme yoluna gidiyor.

Ev sahipliğini alan Galatasaray Daikin Dörtlü Finaller'e doğrudan katılma hakkı elde ederken, elenme riski Vakıfbank ve Eczacıbaşı VitrA için hala devam ediyor.

12'li Play-Off Turu'nda farklı takımlarla eşleşen iki Türk temsilcisinden biri bu turda elenmediği takdirde CEV, 6'lı Play-Off Turu'nda Vakıfbank ile Eczacıbaşı VitrA'yı eşleştirmek zorunda kalacak.

Muhabir: İlknur Çetinbaş

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Kaynak: AA