Avcı: Rakip Taraftarların Yan Yana Maç İzlediği Günleri Arıyoruz

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’nün davetlisi olarak 739. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinleri kapsamında düzenlenecek olan “Gönlümüzdeki Mevlana” söyleşisine katılmak üzere Konya’ya gelen A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Devlet Eski Bakanı Işın Çelebi, Beşiktaşlı eski futbolcu-teknik direktör Ali Gültiken ve Dünya Fair Play Komisyonu Üyesi Erdoğan Arıpınar, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i ziyaret etti.

Ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplayan A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Selçuk Üniversitesinden daveti üzerine Konya’ya geldiklerini ve bu birliktelikten son derece keyif aldıklarını dile getirdi. Abdullah Avcı, “Türk teknik direktörlere, yabancı teknik direktörlere göre tahammül sınırları daha mı az” sorusuna, “Türkiye’de futbol adına bazı şeyler değişiyor. Futbolda istikrar, süreklilik ve devamlılık bunun için de değişim ve gelişim çok önemli. Bugün itibariyle kulüpler inandığı bir teknik adamla sürekli çalışıyorsa bunun karşılığını kendi de alır, teknik adamlar da alır” dedi.

AVCI, DEPLASMAN YASAKLARINI DEĞERLENDİRDİ

Abdullah Avcı, takım taraftarlarının deplasman yasağı ile ilgili bir soruya ise, “Bizim zamanımızda maça gittiğimizde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarları yan yana, bir arada maç izlerdi. Geçmişte olduğu gibi her takım taraftarının bir arada, yan yana keyifle maç izlediği günleri bütün insanlar gibi biz de arzuluyoruz” diye konuştu

1461 Trabzonspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı kupa dışında bırakmasının da sorulması üzerine Avcı, “Bundan evvelki süreçlerde buna benzer şeyler oldu. Bunlar normal, özellikle kupada da karşılaşılabilecek şeyler. Futbol da gelişiyor, kulüplerimiz de. PTT 1. Lig’in 3. sırasında bulunan bir takımın böyle sonuçlar alması, futbolun ne kadar keyifli bir oyun olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Selçuk Üniversitesi’nin Hz. Mevlana’nın tanıtımına yönelik çalışmalarını takdirle izlediklerini belirten eski Devlet Bakanı Işın Çelebi ise, “Bünyenizdeki Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’nü yaşattığınız için sizlere şükran borçluyuz. Sizin bu gayretlerinizi gerçekten takdirle karşılıyor ve izliyoruz” ifadelerinde buludnu.

REKTÖR GÖKBEL’E MİLLİ FORMA

Ziyaret sonunda Rektör Gökbel’e Beşiktaşlı eski futbolcu-teknik direktör Ali Gültiken, Beşiktaş’ın ‘Feda’ formasını ve anahtarlığını takdim ederken, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise 42 numaralı ‘H.Gökbel’ yazılı A Milli Takım formasını hediye etti. Devlet Eski Bakanı Işın Çelebi ise kendi yazdığı ‘Türkiye’nin Dönüşüm Yılları’ kitabını, Dünya Fair Play Komisyonu Üyesi Erdoğan Arıpınar ise “Fair Play” kitabını Rektör Gökbel’e hediye etti. Rektör Gökbel ise konuklarına Selçuk Üniversitesi yazılı köstekli saat ile Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’nün ‘Gönle Yolculuk’ kitabını armağan etti.

Rektör Prof. Dr. Gökbel de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Konya şu günlerde hareketli günler yaşıyor. Hz. Mevlana’nın çağrısını duyarak Konya’ya gelen konuklarımız bizleri son derece mutlu ediyor. Bugün burada bizlere bu fırsatı tanıyan misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu birliktelik ve beraberinde gerçekleştirilecek olan söyleşide onları keyifle dinlemek ve onlardan farklı bir şeyler öğrenecek olmak bizler açısından da büyük şans olacak” açıklamasında bulundu

Kaynak: İHA