Bakan Suat Kılıç: Türkiye'nin Elini Kimsenin Zayıflatmaya Hakkı Yok

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyatlarına aday olan Türkiye'nin elini kimsenin zayıflatmaya hakkının olmadığını söyledi.

2020 Olimpiyatları için restore edilen Okçular Tekkesi'ni ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 hedeflerini buralardan yetişen sporcular ile elde edeceklerini ifade etti.

Kılıç, "Okçular Tekkesi olarak bilinen tarihi bir yerdeyiz. Tarihsel kökleri Fatih Sultan Mehmet Han dönemine uzanan bir mekan burası. Minberi ile namazgahı ile birlikte Okçular Tekkesi İstanbul'un çok önemli eserlerinden biri. Bu önemli eser asrına uygun bir şekilde yeniden restora edildi." diyerek şunları söyledi:"Gerçi kalıpların çok azı kurtarılabilmiş. Uluslararası bir spor yarışının yapılabileceği okçuluk atış alanını spora ve sporcuya kazandıran Beyoğlu Belediyesi'ne teşekkür ederim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler spor bakanlığının en büyük rakiplerinden oldular spora vermiş oldukları destekle. Buralarda yapılan her türlü sportif yatırımın Türk sporuna çok önemli katkıları olacak. Okçuluk bizim unutulmuş bir ata sporumuz. Biz de elimizden geleni yapıp gençlerimizi okçuluk sporuna teşvik edeceğiz. Hatta onları okçuluk için kışkırtacağız. Türkiye 2016 ve 2020 hedeflerini okçulukta buradan yetişen elit sporcularla birlikte gerçekleştirecek."

BAKAN KILIÇ'IN GALATASARAY - FENERBAHÇE DERBİ YORUMU

Hafta sonu Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmada, her iki takımın taraftarının maçı izlemek için sahada olması gerektiğini belirten Bakan Suat Kılıç, gerekli tedbirlerin de alınacağını açıkladı.

Bakan Kılıç, "İl Güvenlik Kurulu gerekli tedbirleri alacaktır. Nihayetinde Galatasaray ve Fenerbahçe bu ülkenin en büyük takımlarından ikisi. Her iki kulübümüzde spora ve amatör spora çok önemli destekler veren kulüplerimiz. Ben anlamıyorum neden herkes bu iki kulübün bir birleri ile oynayacakları karşılaşmada olayların çıkacaklarını düşünüyor." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:"Tekerlekli Basketbol maçında Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları arasında çıkan istenmeyen olaylar oldu. İnsanlıktan nasibini almamış, spordan uzaktan yakından alakası olmayan bir avuç azınlık spora gölge düşürdü. Kendilerine karşılık veremeyecek sporcularımıza da saldırdılar. Ama buradan yola çıkarak her iki grubun taraftarını her an olay çıkacakmış gibi gösterilmesini haksızlık olarak görüyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe yöneticileri ve taraftarları çok rahat bir şekilde bir birlerine çiçek atabilecektir istenildiği vakit. Onlar bir birlerinin düşmanı değil ve bu tür olaylara kapılmamaları gerekiyor. Farklı renklere gönül vermiş olabilirler ama böyle düşmanca şeylere zemin hazırlamak doğru değildir."Bu konu hakkında basında çıkan haberlerin de kaygı verdiğini kaydeden Suat Kılıç, "Basında çıkan yayınlara da bakıyorum ve baktığım vakit bundan da kaygı duyuyorum doğrusu. Her an olay olacakmış gibi atmosfer oluşturulmaya çalışılıyor. Bu son derece yanlış." diyerek şunları söyledi:"Geçen sezon son maçta iki takım arasında istenmeyen olaylar yaşanmış olabilir. Tekrardan olmaması için önlemler almak lazım. Kulüp başkanları ve teknik adamlar bu yönde mesajlar verebilir. İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'de önlemlerini alacaklardır. Gönül isterki 2020 adayı olan bu kentte spor adına en ufak bir olumsuzluk yaşanmasın. 2020 Olimpiyat adaylığımız için imajımızı ve Türkiye'nin elini zayıflatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Rakiplerimiz Ankara veya İzmir değil Tokyo ve Madrid. İnsanlarımızın iyi niyetli davranmaları lazım. Barış ve centilmenlik iyi yansıtmalılar."7 Ocak 2013 tarihinde İstanbul'un adaylık dosyası son defa olarak bütün projeler ile birlikte Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne teslim edileceğini söyleyen Bakan, kimsenin o tarihten sonra bu çalışmalara zarar vermemesi gerektiğini belirtti.