Aykut Kocaman: İkinci Yarıda Gelen Gol Rakibin Direncini Kopardı

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan teknik direktör Aykut Kocaman, "Böyle maçlarda öne geçmeyi başarmak büyük bir zorluk gerektiriyor. İkinci golü de bulamazsanız maç yakın gidiyor. İlk golü bulduğumuz ana kadar daha derli toplu bir Göztepe vardı. Son 10 dakika içinde arka arkaya sert kontrataklar yedik. İkinci yarıda gelen gol rakibin direncini kopardı ve tamamen oyunun kontrolü bize geçti." diye konuştu.

Sezer Öztürk'ün 9 maça 5 gol atıp 3 de asist yaptığı hatırlatılarak, "Ofansif anlamda orta alan oyuncusu olarak Sezer mi Cristian mı? şeklindeki soruya ise Aykut Kocaman, "Fark ettiğim şeylerden birisi. Cristian'ın pozisyonuyla ilgili olarak, forvet arkası oynuyor. Verimlilik sıkıntısı var gibi görünüyor. Orada oynayan Cristian'ın görevi o değil. Asli görevini de Son derece iyi yapıyor. Biz onu orada 3. bir orta alan oyuncusu olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. Cristian'ın asli görevi, Mehmet Topal ve Meireles ile birlikte oyunun bütün safhalarında aktörlerden birisi olması. Gol ve pasları işin kreması. Ondan bu anlamda beklentim bu değil. Ofansif anlamda düşünülürse tartışmasız, sadece yarattığı skorla alakalı değil Sezer tabii ki bir adım daha önde." cevabını verdi.Recep Niyaz'ın attığı golün sevincini kendisiyle paylaşmasıyla ilgili olarak da Kocaman, genç futbolcusunu överek, "Her şeyin doğru ve düşündüğümüz şekilde gelişeceğini düşünerek attığı ilk gol hayırlı olsun. Recep Niyaz’ın daha çok goller atacağını düşünüyorum. Hayatta belki de en iyi yaptığı iş olarak görünüyor topu filelere göndermek. Bunu Fenerbahçe seyircisinin çok yaşatacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"DİĞER BİRKAÇ TAKIMIN ELENMESİ ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL"

Galatasaray ve Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmesiyle ilgili soruya da cevap veren Kocaman, "Rakiplerimizle ilgili direk yorum yapmak doğru değil. Bizim de içinde bulunduğumuz 8 tane kupayı çok isteyen güçlü takım buluşacaklar, ikiye bölünecek, 4'erli gruplarda kupayı kazanmak için büyük bir arzuyla mücadele edecekler. Diğer birkaç takımın elenmesinin çok büyük öneminin olduğunu düşünmüyorum. 8 tane çok istekli takım olacak burada." şeklinde konuştu.