Atalanta’lı Stendardo Avukat Olmak İsteyince Ortalık Karıştı

İtalya 1. Futbol Ligi Serie A takımlarından Atalanta’nın futbolcusu Guglielmo Stendardo avukatlık sınavını bahane ederek dün akşam Roma ile yapılan İtalya Kupası maçına çıkmayınca ortalık karıştı.

Takım ile Roma’ya gitmeyen oyuncuya bazı kesimler hak verirken yönetimin büyük bir ceza vermesi öngörülüyor. Serie A takımlarından Atalanta’nın 31 yaşındaki Napoli’li defans oyuncusu Guglielmo Stendardo’nun dün akşam Roma ile oynanan ve 3-0 Atalanta’nın mağlup olduğu İtalya Kupası maçına avukatlık sınavını gerekçe göstererek katılmaması İtalya’da gündem oluşturdu. Takım ile beraber Roma’ya gitmesi gereken oyuncunun bugünden itibaren 3 gün süren sınav için Salerno’ya gittiği bildirildi.

Sınavın yılda bir kez yapılması dolayısıyla kendisi için büyük önem taşıdığını ifade eden Stendardo’ya karşılık birçok kesim bu davranışı profesyonellikten uzak buluyor. Atalanta Teknik Direktörü Stefano Colantuono’nun konu ile ilgili yorumunda avukatlık sınavını önemsediklerini ama gerek Roma ile olan kupa maçında gerekse Pazar günü yapılacak Juventus karşılaşmasında her oyuncuya ihtiyaç olduğu bir dönemde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Colantuono, “Bu sınavın her gün olmadığı doğru ama her yıl yapılan bir sınav. Eğer futbol oynamaya devam etmek istiyorsa avukatlık dürtüsünden kurtulması gerekiyor” dedi.

Öte yandan yönetimin bu oyuncuya gösterdiği davranıştan ötürü ağır bir para cezası vermesi öngörülüyor.