Türkiye Tenis Federasyonu’nda Yeni Dönem Projeleri

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, yeni dönemde Türkiye’yi tenis ülkesi yapacaklarını söyledi.

Osman Tural, Beşiktaş'taki W Hotel'de gerçekleştirilen toplantıda Türk tenisinin yeni dönem plan ve stratejilerini açıkladı.

Toplantıya, milli tenisçiler Marsel İlhan, Çağla Büyükakçay, Başak Eraydın, Durukan Durmuş, İnci Öğüt, Melis Sezer, Naz Karagöz ve İpek Soylu da katıldı.

OSMAN TURAL: “TENİS LAYIK OLDUĞU YERDE DEĞİL”

Tenis sporunda yaşanan gelişimi büyüteceklerini belirten Tural, "2016 yılı sonunda 500 bin kişiyi tenisle tanıştıracağız. Tenisin patronu olmak gibi bir amacımız yok. Tenis, Türkiye'de layık olduğu yerde değil. Tenisin bir yerlere gelmesi ülkemiz için önemli. Tenis, dünyanın gelişmiş ülkelerinde ekonomik olarak da önemli. Tenis aslında Türkiye'de alt yaş gruplarında önemli seviyelerde. Burada başarılı olan sporcularımız, yukarı kategorilere gelince başarısız oluyor. Bunun nedeni de eğitim sistemiyle sporun çatışmasıdır” diye konuştu.

"81 İLİMİZDE TENİSLE İLGİLİ TESİS PROJESİ YAPACAĞIZ”

Asıl hedeflerinin Türkiye’yi tenis ülkesi yapmak olduğunu vurgulayan Osman Tural, tenisin zengin sporu olarak algılanmasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Osman Tural, “En önemli hedefimiz tenisi kitlelere yaymak. Maddi durumları yeterli olmayan kişileri de tenisle tanıştıracağız. Sokaklarda ve okullarda tenis projelerimiz olacak. Park ve bahçelere tenis duvarları yaptıracağız. Katılımın artması için olmazsa olmaz tesisleşmedir. 81 ilimizin tamamında değişik yöntemlerle tenisle ilgili tesisler yapacağız. Mevcut kortların envanteri yok. Bunları tespit edip kort haritası çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

"OLİMPİK SPORCULAR YETİŞTİRMELİYİZ”

Bundan sonra yapılacak her projenin Olimpik tenisçiler yetiştirmek çabasında olacaklarını ve gelecek adına da planlar yapıldığını belirten Tural, "2016 ve 2020 için olimpik programlar yapacağız. Yurt dışından tam zamanlı deneyimli antrenör alacağız. Aday olimpik sporcuların yurt içinde burslu üniversite eğitimi almalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Osman Tural, federasyonun dahilinde projelerin bir kısmını biz gerçekleştireceğiz bir kısmını da kamu kaynakları dışında, ek kaynaklar sağlayarak üstesinden geleceğiz açıklamalarında bulundu.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı tenise dahil etme gibi bir projenin olabileceğinin altını çizen Tural, ''Bunu değerlendiriyoruz. Bu durumun tenis için hem faydasının hem de zararının olacağını düşünüyoruz. Altyapıdan sporcu yetiştirirlerse faydası olur ama mevcut sporcuları transfer ederek başarı yakalamaya çalışırlarsa zararı olur” dedi.

MARSEL İLHAN: "DÜNYA’DA İLK 100’E GİRMEK İSTİYORUM"

Milli tenisçi Marsel İlhan, 10 sene daha tenis oynamak istediğini vurgulayarak, " Federasyonun yeni projeleri özellikle genç sporcular için çok önemli. Ben 10 sene daha oynamak istiyorum ve bu projelerden yararlanacağım. 2016 ve 2020 olimpiyatlarına katılmak ve dünyada ilk 100'e girmeyi hedefliyorum. Tenisin önündeki en büyük sorun eğitim olarak gözüküyor. Daha çok sporcunun tenis oynaması lazım. Ne kadar tenisçi artarsa, tenis o kadar gelişir'' diye konuştu.

ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY: "HEDEFİM, DÜNYA SIRALAMASINDA İLK 150”

Dünya sıralamasında 174. olan milli tenisçi Çağla Büyükakçay ise, bu projelerin çok heyecan verici olduğunu belirterek, ''Ben daha 23 yaşındayım ve böyle bir döneme denk gelmem büyük bir avantaj. Tenisi çok seven bir ekiple çalışacağız. Benim önümdeki hedefim, dünya sıralamasında ilk 150'de olmak. Yavaş yavaş hedeflerim artacak'' diyerek sözlerini sonlandırdı .

Kaynak: İHA