Bursaspor Kupada Gruplara Kaldı

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında kendi sahasında Bursaspor’a 2-0 yenilerek turnuvadan elenen Altay’ın teknik direktörü Turgut Uçar, "Gruplara ekonomik nedenlerden dolayı kalmak istiyorduk fakat başaramadık" dedi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Uçar, önemli bir maçı kaybettiklerini belirterek, "Öncelikle turu geçmek istiyorduk. Buraya kadar geldik ve gruplara kalmak istiyorduk. Ekonomik açıdan bizim için önemli bir maçtı fakat kazanmayı başaramadık. Bursaspor’un ilk golüne kadar iyi mücadele ettik. Tur gerçekten bizim elimize kadar geldi fakat değerlendiremedik. Son dakikalarda da yediğimiz bir golle maçı 2-0 kaybettik. Altay genç bir takıma sahip. İnşallah ligde kalan 2 maçımızı da kazanarak çıkışa geçmek istiyoruz" diye konuştu.

Altaylı oyuncu Sercan Karagöz ise, yenildiğimiz için üzgün olduklarına değinerek, “Önümüzde lig maçları var. Alt sıralar ve üst sıralarla aramızda fazla puan farkı yok. Kalan maçları kazanarak ligi iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bursaspor’u da galibiyet için tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Altaylı bir diğer futbolcu İsmet Gökseloğlu da, iyi mücadele ettiklerini kaydederek, “Bursaspor, Türkiye liglerinin iyi bir takımı olduğu için kalitesini sahada ortaya koydu. Ligdeki kötü gidişatımıza dur diyerek kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz” ifadesinde bulundu.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ise, ağır saha şartlarına rağmen iyi oynadıklarını anlatarak, "Bugün zemin şartları güzel bir futbol ortaya konmasına engel oldu. Buradaki beklentimiz maçı kazanıp gruplara kalmaktı. Bunu başardığımız içinde mutluyum. Altay genç bir ekibe sahip. Mücadeleleri için kendilerini tebrik ederim” dedi.

Bursasporlu oyuncu Musa Çağıran ise, bu sene kupayı almak istediklerini ifade ederek, “Benim için anlamı büyük olan bir maçtı. İnşallah bu sene kupayı almak istiyoruz. Altay ekibini de tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Ben Altay’dan ayrılalı 3 yıl oldu. Bu süreçte Altay çok geri gitmiş. İnşallah ilerde tekrar Altay forması giyerim” açıklamasında bulundu.

Bursasporlu bir diğer futbolcu Ozan Tufan da saha şartları nedeniyle istedikleri futbolu ortaya koyamadıklarının altını çizerek, “Altay ekibi gerçekten çok iyi mücadele etti. Saha şartları nedeniyle biz pek istediğimiz futbolu oynayamadık. Kupada gruplara kaldığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA