Antalyaspor Başkanı Akıncıoğlu’ndan Bağış Tepkisi

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, futbol takımları için sponsorlukların önemli olduğunu işaret ederek, “Biz anonim şirketiz.

Bağış kabul etmiyoruz. Yoksa yardımlarınızı Kızılay'a yapın. Sadece Antalyaspor'un ticari emtialarını satın alın, reklam alanlarını kullanın” dedi.

Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği( ANSİAD) 19. olağan toplantısında ‘Antalyaspor ve Güncel Gelişmeler’ üzerine bir konuşma yaptı. 4 yıldır Süper Lig’de kalıcı olduklarını belirten Başkan Akıncıoğlu, “Borçsuz bir takım yarattık. İtibarlı bir takım yarattık. Antalyaspor'un finansal yapısının oluşturulması için ciddi çalışmalar yaptık. UEFA ve FIFA'nın finansal kriterlerini yerine getiren bir takımımız var. Bu kriterleri yerine getiremezseniz sıkıntılı bir sürece giriyorsunuz. Biz bu finansal kriterlerini yerine getirdik" dedi.

“EN BÜYÜK REKLAM ANTALYASPOR”

Antalyaspor'un kent için bir olgu olduğunun altını çizen Başkan Akıncıoğlu, Antalya, Türkiye'de Süper Lig’de takımı olmasını hak eden illerden birisidir. Antalya'nın ekonomisi ciddi oranda turizme bağlıdır. Antalyaspor, Antalya için çok büyük bir enstrümandır. Antalya'yı anımsatacak en önemli olgulardan biri Antalyaspor'dur. Bu enstrümanının ayakta kalması için Antalyaspor'a sahip çıkılması gerekir. Doğuda oturan bir kişi Antalyaspor'un ismini gördüğü zaman aklına ilk olarak tatil gelir. Ve ilerleyen dönemlerde Antalya'ya gitmek için plan yapmaya başlıyor. Bunun parayla yapılabilmesi çok zordur. Antalya markasını insanların gözüne koymak çok büyük bir maliyettir" diye konuştu.

“TAKIMI SAHİPLENİN”

Atatürk Stadı'nın futbol kriterlerine uygun olmaması nedeniyle Mardan Stadı'nda maçlarını oynamaya başladıklarını anımsatan Akıncıoğlu, bu sezon maçlarını Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda oynamaya başladıklarını belirtti

Antalyaspor'u öncelikli olarak Antalya’yı seven herkesin sahiplenmesi gerektiğini kaydeden Akıncıoğlu," Bulunduğunuz kentin takımı Süper Lig’de ise diğer takımları seyredebilirsiniz. Antalyaspor'a herkes sahip çıkmalı ve benimsemelidir" dedi.



“ALT YAPIMIZI DAHA DA İYİ HALE GETİRECEĞİZ” Tesisleşme konusuna da değinen Akıncıoğlu, “Ciddi bir alt yapıya ihtiyacımız var. Eğer bunu başaramazsanız devamlılık ve süreklilik olmaz. Alt yapıdan sporcu yetiştirmelisiniz. Yoksa kalıcı olmanız zorlaşıyor. Döşemealtı’nda yeni tesisimizi yapacağız. Alt yapımızı burada daha da iyi hale getireceğiz. Kurumsallaşmaya önem veriyoruz. Ciddi bir alt yapı kadrosu oluşturduk. Geçen yıl 30 bin çocuk futbolcuyu elemeden geçirdik. Başarının en önemli unsurlarından birisi de budur” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK BAŞARIYI GETİRDİ” Antalyaspor'un başarısının altında birlik ve bütünlük olduğunun altını çizen başkan Akıncıoğlu, “Ligde bulunduğumuz konumu bu birlikteliğe borçluyuz. Antalya iş camiasından beklentimiz var. Kombine ve biletini alarak herkesin Antalyaspor'a katkı yaptığına inanıyorum. Maddi imkanları olmayan kişilerin kombine ve biletler alarak maçı seyretmeye gelmeleri bile bize katkı verecektir: Bugün 8 bin kişiliği dolduramayan Antalyaspor'un yarın 33 bin kişilik stadyumu nasıl dolduracak. Komik duruma düşmeyelim. Bu bilincin gelişmesini arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

BAĞIŞINIZI KIZILAY’A YAPIN Akıncıoğlu, Antalyaspor'un reklam alanlarının işadamları tarafından değerlendirilmesini istedi. Sponsorlukların kendileri için önemli olduğunu dile getiren Akıncıoğlu, “Biz anonim şirketiz. Biz para yardımı beklemiyoruz. Antalyaspor'un ticari emtialarını satın alın, reklamda kullanın. Bağış kabul etmiyoruz. Yoksa yardımlarınızı Kızılay'a yapın. Antalya'da bazı kesimler eskiden gelen alışkanlıklarını doğrultusunda maça ücretsiz girme gayret içinde oldular. Seyircimizin azlığını biraz da buna bağlıyoruz. Geçtiğimiz 4 sezonda katı bir duruş sergiledik. Bu açıdan bilinçlenmeliyiz. Biz gelir kaynaklarımızı arttırma gayreti içindeyiz" dedi Başkan Akıncıoğlu, Antalyaspor Store'lerde de yeni bir yapılanmaya içinde girdiklerini belirterek, AVM ve belediyelerden destek gördüklerini kaydetti.

“HEDEFİMİZ SÜPER LİG’DE KALICI OLMAKTIR” Şampiyonluk hedefi olmadığını kaydeden Akıncıoğlu, “Antalyaspor'un hedefi Süper Lig’de kalıcı olmaktır. Kupada ve ligde başarılıyız. Gelecek yılların Antalyaspor'unun temelini atıyoruz. Kulüp olarak son derece şeffafız, herkes gelip Antalyaspor'u ziyaret edebilir” dedi.

ATATÜRK STADYUMU Atatürk Stadı'nın UEFA ve FIFA kriterlerine uygun olmadığı için yeniden yerine bir stadyum yapılmasının zor olduğunu söyleyen Akıncıoğlu,” Sit alanı olmasını ikinci bir engeldir. Atatürk Stadı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda bir butik stadyum olarak yeniden düzenlenecek. Ve küçük turnuvalarda ve antrenmanlarda kullanılacak” ifadelerine yer verdi. GELİRLER Antalyaspor’un 45 milyon civarında bir geliri olduğunu kaydeden Başkan Akıncıoğlu, “Bu gelirin yarısı futbolcularımızın maliyetleridir. Diğer kısım ise teknik heyet ve alt yapı ve faaliyetlerine gidiyor. Havuzdan 25 milyon civarında gelir var. Ligi yukarıda bitiren takımların geliri daha da artıyor. Bahis oyunlarından da aşağı yukarı 5-5.5 milyonluk bir gelirimiz var” dedi.

GAZPORUM’UN TÜKİYE’DE REKLAMA İHTİYACI VAR Rus enerji devi Gazprom sponsor anlaşmasındaki son duruma da değinen Başkan Akıncıoğlu, “Süper Lig’de başarılı bir grafik çiziyoruz. Ayrıca kente her yıl 3 milyon Rus turist geliyor. Burası Ruslar tarafından çok iyi bilinen bir il. Avrupa Birliği ülkelerinden de çok sayıda turist geliyor. Gazprom da Rusya’nın en büyük gaz şirketi. Gazprom’un Türkiye’de özellikle bizim bölgemizde tanıtıma, reklama ihtiyacı var. Bu sponsorluk anlaşması Antalya’nın turizmine de katkı sağlayacaktır. Bu anlaşmadan sonra turizm gelirleri artacak” diye konuştu.

PUTİN’İN KARARI BEKLENİYOR Sponsorluk görüşmelerinde Gazprom ve Türkiye arasındaki doğalgaz ticaretinin de etkili olduğunu anımsatan Akıncıoğlu, “Türkiye’nin doğalgazının yüzde 60’ını karşılayan Gazprom, 2011’da 25.9 milyar metreküp doğalgaz sattı. Antalyaspor’un ligdeki konumu Gazprom’a karlı bir yatırım olacak. Bu gerçekler ışığı altında biz ikili görüşmeye hazır olduğumuzu söyledik. Görüşmeler yaptık. Ancak Gazprom, Rus devletinin sahibi olduğu bir şirket. Son kararı Rus Devlet Başkanı Putin verecek. Puti’nin daha önceki verdiği kararlarda politika etkili olmuş. Biz Başbakan Recep tayip Erdoğan’dan destek istedik. Ancak Putin’in Türkiye ziyareti kısa sürdüğü için bu açıdan bir mesafe kat edemedik. Gazprom’un süt düzey yöneticileriyle temaslarımız hala devam ediyor. Bu ilişkilerin sonuçlanmasını arzu ediyoruz. Orada olan kriterler bu sponsorluk antlaşmasını yapabileceğimizi gösteriyor. Bunu başarabiliriz. Uluslar arası bir anlaşma olacak. Bu tür sponsorluğun başka bir takıma nasip olamayacağı aşikardır. Çünkü 4 büyüklerin taraftarları çok olduğu için Gazprom, bu takımlardan birine sponsor olarak karşı takım taraftarının tepkisini çekmek istemiyor. Antalyaspor bulunduğu konum ve ticaret hacmi potansiyeli ile çok önemli bir yerde. Türkiye’de Gazprom için önemli bir pazar. Böyle bir anlaşmanın yapılmasına olumlu bakıyoruz” görüşlerine yer verdi.

Konuşmasının ardından Başkan Akıncıoğlu’na katılımlarından dolayı plaket takdim edildi .

Kaynak: İHA