Üniversiteler Arası 2. Lig Valeybol Müsabakalarının Şampiyonları Belli Oldu

Sinop Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 4 Aralık 2012 tarihinde başlayan Üniversitelerarası 2. Lig Bay-Bayan Voleybol Turnuvası final maçlarıyla tamamlanırken kazanan takımlar da belli oldu.

Fen-Edebiyat Fakültesi yerleşkesindeki spor salonunda yapılan turnuvanın final maçları bayanlarda, Bartın Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi arasında oynanırken, maçın galibi Bartın Üniversitesi oldu. 3.’lüğü ise Kırıkkale Üniversitesini mağlup eden Bülent Ecevit Üniversitesi aldı. Kalabalık bir seyirci kitlesi tarafından takip edilen final maçlarında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Erkeklerde Kastamonu Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasında oynanan final maçından galibiyetle ayrılan Kastamonu Üniversitesi şampiyon oldu. 3.’lüğü ise Çankırı Karatekin Üniversitesi'ni mağlup eden Ordu Üniversitesi kazandı. Müsabakalar sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Ünal Aydoğan, Voleybol Federasyonu Gözlemcisi Aslan Elibol, Voleybol İl Temsilcisi Gülseren Avşar ve Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanı Hümmet Duran kazanan takımlara kupalarını takdim ettiler. Turnuvaya dair kapanış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, turnuvanın profesyonellik çerçevesinde kardeşçe tamamlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ev sahipliğini üstlendiğimiz spor organizasyonlarını çok önemsiyorum. Güzel ülkemin farklı yörelerinden gelen gençlerin birbirleriyle rekabet ederken, aynı zamanda yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kuracaklarını biliyorum. Sporun ürettiği barışçıl rekabetin aslında sevmeyi ve iletişim kurmayı kolaylaştırdığını, sporu seven ve zaman ayırmaya çalışan bir birey olarak hissediyorum. Tüm takımlara bundan sonraki süreç için başarılar diliyorum.'' dedi.

Recep Bircan konuşmasını, Şeyh Şaban-i Veli Hazretlerine ait olan, “Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle, her işiniz güle güle olsun.” sözleriyle tamamladı. Turnuvaya ev sahipliği yapan Sinop Üniversitesi bayan takımı müsabakaları 5.’likle tamamlarken, erkek voleybol takımı ise gruplardan çıkamadı.