Trabzonsporlu Eski Yöneticiden Faruk Özak’a Eleştiri

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in eski Mali Saymanı Mahmut Aksu, AK Parti Milletvekili Faruk Özak’ı eleştirerek, “Kulübün içersinden elini çeksin ve Sadri Şener’in üzerindeki baskıyı bıraksın” dedi.

Trabzonspor’da yapılan 2008 seçimlerinde Başkanı Sadri Şener’in Mali Saymanı olan ve transfer de yetkili olan Mahmut Aksu, Trabzon’da yayın yapan Kanal Mavi televizyonunda yayınlanan 'Bire Bir Futbol' programına açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor yönetimi içindeyken bazı yanlışları göremediklerini belirten Aksu, “Bizde yönetim içindeyken bazı yanlışları göremiyorduk. Şimdiki arkadaşlarda aynı. Dışarıdan bazı olayları daha iyi görebiliyorsunuz. Trabzon’daki yönetici arkadaşlarımız hem başkanı yönlendirmede hem de hocayla ilişkilerde zayıf kalıyorlar. Belki çok yoruldular ama sorumluluk almalılar. Trabzonspor yöneticiliği sorumluluk isteyen bir konumdur. Özellikle bu şike davasında sonra baya bir etkisiz kaldılar. Bir oyuncu alınırken yönetici fikrini açıkça beyan edecek. İyi çıkarsa ne olur. Kötü çıkarsa ne olur düşünmeyecek Trabzonspor için bu sorumluluğa girecek. Bizi eleştirenler yaptıkları transferlere baktığımızda kat kat fazla oyuncular alında menajerlik ücretleri mukayese edilemeyecek kadar daha fazla, örnek verecek olursak Jaja’yı 4 milyon 500 bin Euro’ya aldık menajerlik ücreti ise 175 bin Euro verdik. Zokora’yı ise 5 milyon Euro’ya aldık. Menajerlik ücreti ise 1 milyon Euro verdik. Jaja 1 milyon 100 bin Euro civarında ücret alırken Zokora ise 1 milyon 750 bin civarında bir ücret alıyor. Baktığımız zaman ortada anormal bir fark var. Bunlar alınırken benim sorumluluğum yok derseniz yanlış yaparsınız madem öyle o zaman neden yönetici oldunuz” ifadesini kullandı. ”SADRİ ŞENER İYİ BAŞKAN” Aksu, Türkiye’deki kulüplere baktıklarında Sadri Şener’in iyi bir başkan olduğunu belirterek, “Başkanlık sorunumuz yok. Hocaya bakıyorsunuz. Türkiye’nin en iyi hocası. Sonuçta bu takımı şampiyon yapmış bir hoca. Sorun gayet açık. Sayın bakan Faruk Özak sürekli kulübün içersinde. Bırakın bu insanları bir şeyler yapsınlar. Yapamazlar ise çekilirler zaten, insanlar düz yolda takla atıyorlar. Bu tespiti yapmak istedim.”ifadesini kullandı. ”ESKİ BAŞKANLAR KULÜBE KATKI YAPMAK ZORUNDA” Yaptığın açıklamaları herkese beğendiremeyeceğini belirten Aksu, "Benim yaptığı açıklamalar bazılarının hoşuna gider bazısınız hoşuna gitmez. Herkese beğendiremezsin. Geçmişte biz Faruk Bey ile hiç uyuşamadık. Hayrettin beyde hiç uyuşamadı. Hep araya bir takım kişiler girdi. Sadri bey 'kulüp menfaatleri' dedi.

Faruk bey benim dönemimde Trabzonspor’a alınan bir kredide katkısı olmuştur. Göreve başladığımızda Gökdeniz transferi ve Türk Telekom ile yaptığımız sözleşme zaten bizim önümüzü açmıştı. Bize yeterince imkan sağlamıştı. Zaten eski başkanların Trabzonspor’a katkıları olmak zorunda. Bunu yaparken kulübü teslim almak zorunda değiller” dedi.

Faruk Özak’ın siyasete girene kadar Trabzonspor’da bir efasane olduğunu belirten Aksu, siyasete girdikten sonraki Faruk Özak’ı tanıyamaz olduklarını belirterek, “Bu mesajı vermem yeterli olur sanırım. Ben Faruk beyi iki bölümde anlatmaya çalışıyorum. Bir siyasete girmeden önceki koyu Trabzonsporlu , Trabzonspor’un menfaatlerini düşünen, birde siyasete girdikten sonraki Faruk Özak. Akyazı Projesi'ndeki Faruk Özak’dan bahsedebiliriz. Şike davasında Trabzonspor başkanını ve yöneticisi 8 ay sonra arayan bir Faruk Özak’dan bahsediyorum. Bir taraftan bize kredi alırken yardımcı olan Faruk Özak diğer taraftan ise yaptığı yanlışları söylemeyeceğiz böyle bir şey olur mu bu nasıl bir mantık. Eleştirilmez diye bir kuramlı var. Faruk bey, Sadri bey üzerindeki baskıyı lütfen bıraksın diyorum başka bir şey demiyorum” şeklinde konuştu.

”SADRİ ŞENER KONGRE KARARI ALIRSA BİR DAHA ADAY OLMAZ” Sadri Şener'in Trabzonspor’da kongre kararı alır ise bir daha aday olmayacağını iddia eden Aksu, "Bu benim görüşümdür. Bu yönetimi yaptığı yanlışlardan ders çıkartıp, bir araya gelmesi lazım ve bu işi normal sürecine kadar götürmeleri lazım. Hoca ya sahip çıkmaları lazım. Bir transfer yapılıyor. Yapılan transferin sahibi yok. Transferi kimin yaptığı belli değil. Birileri sahip çıksın buna, her zaman iyi çıkmaz transfer. Yanlış da olur. Bunlara sahip çıkılsın kenetlenme olsun. Yönetim normal süresinde kongreyi yapsın ondan sonra da yöneticilik ve başkanlık yapmak isteyenler gelsinler aday olsunlar. Trabzonspor aday olacak olanlar mali genel kurulu görmeden nasıl böyle bir şeye soyunabiliyorlar ki, çok değerli insanların isimleri duyuyorum hiç kimse alınmasın ama mali tabloyu görmeden aday olacak insanları donkişot olarak görüyorum" dedi.

Kaynak: İHA