Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası

Milletvekillerinin mücadele ettiği Parlamentolararası Futbol Turnuvası ilk maçında Türkiye, Romanya'ya 4-2 mağlup oldu.

Milletvekillerinin sahada ter döktüğü, Türkiye, Macaristan, Polonya ve Romanya'nın katılımıyla Antalya Mardan Stadyumu'nda başlayan futbol turnuvasının ilk maçında Türkiye farklı mağlup oldu. TBMM bünyesindeki Parlamenterler Spor Kulübü Derneği Başkanlığı tarafından organize edilen turnuvaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Adem Tatlı, Fatih Şahin, Mevlüt Çavuşoğlu, Fahrettin Poyraz, Fehmi Küpçü, İsmail Kaşdemir, Şuay Alpay, Mehmet Geldi, Enver Yılmaz, Hakan Şükür, Bilal Macit, Hamza Dağ, Mevlüt Akgün, Ahmet Salih Dal, Harun Tüfekçi, Vural Kavuncu, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osman Ören'den oluşan 22 kişilik kadroyla katılan TBMM takımı Romanya karşısına ise Hamza Yerlikaya, Fatih Şahin, Harun Tüfekçi, İsmail Kaşdemir, Mevlüt Akgün, Adem Tatlı, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osman Ören, Mevlüt Çavuşoğlu, Enver Yılmaz ve Hakan Şükür 11’i ile çıktı. Yerlikaya, Romanya’dan 2 gol yedikten sonra yerini Fahrettin Poyraz’a bıraktı. Hakan şükür'ün 9 numarayla sahaya çıktığı maçta, diğer milletvekilleri de kendi bölgelerinin trafik plakalarının yazılı olduğu sırt numaralarıyla oynadılar. Turnuva ağırlıklı olarak amatörler arasında gerçekleştirilirken, bu yıl 2 eski futbolcuyu rakip olarak sahaya taşıyor. Galatasaray’da forma giyen milletvekili Hakan Şükür ile Polonya milletvekili Roman Kosecki bu kez rakip takımlarda ve parlamenter sıfatları ile top koşturuyor. Turnuva da minderlerin yıldızı, milli güreşçi ve olimpiyat şampiyonu, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya da kaleci olarak sahaya çıkıyor. Genel Koordinatörlüğü’nü Mehmet Halkalı’nın yürüttüğü etkinlik, 2013’de gerçekleştirilecek Kıtalararası Futbol Turnuvası organizasyonuna hazırlık niteliği de taşıyor.

Maç öncesi turnuvayı değerlendiren Hamza Yerlikaya ve İsmail Kaşdemir, turnuvanın dostluk amaçlı olduğunu söylediler. Hamza Yerlikaya kendisinin kaleci olmasının uygun görüldüğünü belirterek elinden geleni yapacağını söyledi.

Maçın ardından Polonya takımının Galatasaraylı eski futbolcusu Roman Kosecki ile bir araya gelen Hakan Şükür, ilk kez sabah saat 10.00'da bir maça çıktığını belirterek "Bu turnuva bir dostluk maçı.8 aydır futbol oynamıyordum. Ayağım kırıldıktan sonra ilk kez maça çıktım bu yüzden zorlandım" dedi

Roman Kosecki ise Türkiye'de olmaktan zok mutlu olduklarını belirterek "Önemli bir organizasyon. Burada maç yapacağız ama asıl önemli olan Avrupa için önemli şeyler yapabilmek" dedi.

Kosecki, Hakan Şükür'ün performansının sorulması üzerine ise, Şükür'ün sezona hazır olmadığını gördüğünü ifade etti.

Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise,sürekli yurt dışında oldukları için antrenman yapamadıklarından yakındı. Hakan Şükür'ün kendilerinden pas beklediğini ancak onu yeterince besleyemediklerini ifade eden Çavuşoğlu, Hakan Şükür'ün gol atamamasını doğru pas bulamamasına bağladı

Kaynak: İHA