52 İlden 374 Sporcunun Katılımıyla Düzenlenen Şampiyona, Oynanan Final Müsabakalarıyla Sona Erdi

Erzurum'da düzenlenen Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası, oynanan final müsabakalarıyla sona erdi.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda 26 Kasım'da başlayan şampiyonada, 52 ilden 374 sporcu, farklı sıkletlerde şampiyonluk için mücadele etti.

Final maçıyla birlikte toplam 361 müsabakanın yapıldığı şampiyonada, altın madalya kazanan sporcuların isimleri şöyle:

49 kilo: Ferhat Pehlivan

52 kilo: Erdal İnanlı

56 kilo: Selçuk Eker

60 kilo: Fatih Keleş

64 kilo: Hüseyin Karslıoğlu

69 kilo: Abdulkadir Köroğlu

75 kilo: Erol Özkal

81 kilo: Burak Aksın

91 kilo: Bahram Muzaffer

+91 kilo: Ali Eren Demirezen

Ayrıca, müsabakada en teknik boksör Bünyamin Aydın, en dövüşken boksör Onur Şifa, en centilmen boksör de Erol Özkan seçildi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şampiyonada dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Yılmaz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler'e de boks eldiveni hediye edildi. Erzurum'da düzenlenen müsabakanın kendisini maziye götürdüğünü ifade eden Yılmaz, 1978 yılında Atatürk Üniversitesi'nde okuduğu sırada düzenlenen şampiyonada Türkiye birincisi olduğunu ifade etti.

Bu arada, Federasyon Başkanı Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak düzenledikleri ve en iyi organizasyon olan Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nın pazartesi günü başladığını anımsatarak, şampiyonada sevgi ve kardeşliğin hakim olduğunu söyledi.

Vatandaşların şampiyonaya büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Gözgeç, ''Bugün düzenlediğimiz müsabakayı bir sıkıntı olmadan tamamlıyoruz. Burada boksu sadece mücadele sporunun yanı sıra insanların az da olsa eğlenebileceği, bazı katkılarımızla birlikte daha ileriye götürmeyi amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk

Kaynak: AA