Federasyon Başkanı Ağaoğlu Açıklaması

Türkiye Golf Federasyonu'nun 3'üncü Olağan Genel Kurulu ve 4'üncü Mali Genel Kurulu başladı.

Ankara Dedeman Otel'de gerçekleştirilen ve 101 delegenin 93'ünün katılımıyla başlayan genel kurulda, Orhan Yörükoğlu oybirliğiyle divan kurulu başkanlığına seçildi.

Mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu ile Akif Serin'in başkanlık için yarıştığı genel kurulda, yönetim kurulu faaliyet ve denetleme raporları oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra başkan adaylarının konuşmalarına geçildi. İki aday arasında yapılan kura çekimi sonucu, ilk konuşmayı mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu yaptı.

Ahmet Ağaoğlu, 1996 yılında kurulan Türkiye Golf Federasyonu'nun dünyadaki en genç golf federasyonu olduğunu söyledi.

Federasyon başkanlığı görevini 2000 yılında Raif Bilir'den teslim aldıktan sonra yeni yönetim kurulu olarak birinci önceliği, golfün sadece zengin sporu olmadığını anlatmaya ayırdıklarını belirten Ağaoğlu, ''Her kesimden herkesin bu spora ulaşması amacımızdı. Hiçbir sporun altyapısız olmayacağı bilinciyle yaptığımız ilk çalışma da Türkiye Golf Federasyonu'nun altyapısını oluşturmaktı'' dedi.

Ağaoğlu, bu kapsamda altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bugüne kadar bunun sonuçlarını aldıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde golf organizasyonları gerçekleştirdiklerini anlatan Ağaoğlu, şunları söyledi:

''Geçenlerde bir gazetede çıkan haber beni çok üzdü. '12 ayı karlar altında olan Ağrı, Erzurum, Ardahan'da golf olur mu-' deniliyordu. Buralarda golf 8 senedir yapılıyor. Sınıf farkı olmaksızın bu sporu ülkenin 4 yanına yaymaktı bizim amacımız. Bunun için de oldukça iyi çalışmalar yaptık. Diğer spor branşlarında bir hakem yurtdışında maç yönettiği zaman 'gururumuz' diye lanse edilir. 20'nin üzerinde golf hakemi var ama 2'si uluslararası platformda maç yönetiyor. Önemli karşılaşmalar yönettiler. Uluslararası hakemlerimiz gururlarımız oldu. Medyamız hiç bahsetmedi. Antalya'da gerçekleştirilen dünya kupasında tatsız bir olay, bir ülkenin rezilliği ve olimpiyatların önündeki engel olarak lanse edilmeye çalışıldı. Dünya Golf Federasyonu başkanı, 10 Ekim'de Başbakanımıza, bakanımıza yazı gönderdi. Ne kadar başarılı bir müsabaka yaptığımızdan bahsetti. Biz gerçekleştirdiğimiz organizasyonla dünyanın dilinden düşmüyoruz. Dünyada 1,5-2 milyon insan Antalya'yı ve Türkiye'yi anlatıyor. Bunu parayla yaptıramazsınız.''

Ağaoğlu, seçimin Türk sporuna hayırlı olmasını dileyerek, delegelerin sağduyularıyla hareket edeceklerine inandığını söyledi.

-Akif Serin-

Diğer başkan adayı Akif Serin de yönetim kurulu listesindeki arkadaşlarıyla birlikte, ''Golfü nasıl tabana yayabiliriz'' düşüncesiyle yola çıktıklarını söyledi.

''Türkiye'de golf tabana yayılır mı-'' diye çok düşündüklerini, tartıştıklarını ve bunun çözümünü ürettiklerini belirten Serin, şunları kaydetti:

''Buna karşın 'Golf zengin sporudur. Tabana yayılmaz' diyen mevcut yönetimde yönetici var. 11 yıldır değişmeyen bir yönetim var. Artık değişimin zamanı geldi. Biz Türk golfüne katkı sağlamak için yola çıktık. Halkın golfle tanışma zamanı geldi. Golf, altyapı ile tabana yayılır. Çocukları bir yerden bir yere taşımakla golfü tabana yayamazsınız. İki yılda Ağrı, Erzurum, Ardahan, Ankara ve İstanbul'a 5 tesis yapacağız. Buralarda hocalarımız olacak ve herkes orada bu golfü oynayabilecek.''

Serin, Antalya'da gerçekleştirilen dünya kupası organizasyonunda başkan Ahmet Ağaoğlu'nun yaptığı hareketin organizasyondan daha fazla konuşulduğunu vurguladı.

''Biz ne kadar saha yaparsak o kadar golfçü olur'' diyen Serin, bunun için yönetim kuruluyla birlikte göreve hazır olduklarını belirtti.

-Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan-

Genel kurula katılan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise, Londra Olimpiyatları'nın hemen ardından federasyonların genel kurullarını gerçekleştirmeye başladıklarını ifade etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu genel kuruluyla başlayan federasyonların seçim sürecinin devam ettiğini dile getiren Baykan, şöyle konuştu:

''Seçimler bittikten sonra federasyonlar kendi kategorilerinde daha iyiyi, daha güzeli, 2016 ve 2020 İstanbul olimpiyatlarında daha fazla başarıyı nasıl yakalarız çabası içine girecekler. Biz de bakanlık, genel müdürlük olarak 'Gelecekle ilgili neler yapabiliriz'i masaya yatırıp federasyonlarımızla birlikte uygulamaya koyacağız, çalışmalarımıza başlayacağız.''

Baykan, Türkiye'de golf, tenis, binicilik gibi branşların üst kademe, gelir düzeyi yüksek belli kesimlere mal olmuş görüntüsü çizdiğini anlatarak, ''Diğer federasyonların genel kurullarında söylediğimiz gibi bu görüntüyü veren federasyonlarımız, camialarımız, tabana inen, daha fazla kesimin, daha fazla halk katmanının o branşlarla kucaklaşmasını sağlayacak çalışmalar ortaya koymak durumunda. Biz de elimizden geleni fazlasıyla verebilmek durumdayız'' dedi.

Konuşmaların ardından genel kurulda seçimlere geçildi.

Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA