Türk Postacılar Balkan Yürüyüş Yarışması'nda Birincilik Kürsüsüne Çıktı

Bu yıl İzmir'de düzenlenen 41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda, bayanlar kategorisinde Yeliz Ayyıldız, erkekler kategorisinde ise Balıkesir'den katılan Sebahattin Tatar birinci oldu.

Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'nin katıldığı yarışma, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Hasan Ali Yücel Bulvarı'nda yapıldı. Balkan ülkeleri arasında dostluk ve iyi ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 31 kadın ve 84 erkek postacı katıldı.

Türkiye'yi bayanlarda İzmir'den Gülşen Eser, Ankara'dan Yeliz Ayyıldız ve Trabzon'dan Nebahat Atasoy, erkeklerde ise Balıkesir'den Sebahattin Tatar, Elazığ'dan Suat Ersoy, Diyarbakır'dan Eskeri Aktan, Trabzon'dan Kadir Öztürk ve Edirne'den Selçuk Çelik temsil etti. Yarıştan önce düzenlenen törene İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, PTT Genel Müdürü Osman Tural, yarışmacıların yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşan Genel Müdür Tural, PTT'nin 172 yıldır varolan bir kuruluş olduğunu söyledi.

Postacının işinin yürümek olduğunu vurgulayan Tural, "Son dönemde bisiklet ve motosikletlerle desteklesek de postacının görevi sokakları arşınlamak. Yürümeye, bu millete hizmet etmeye sevdalı postacılar." dedi.

37 bin kişilik bir aile olduklarını, 2002 yılında bu kurumun bittiğini söyleyenlere bitmediğini gösterdiklerini kaydeden Tural, "Bunu sağlayanlar, içerideki memur ve sokakta yürümekte olan postacılarımızdır. Ben onlara şükranlarını sunuyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra yarışlara geçildi. Erkekler 10 bin metre yürürken bayanlar 5 bin metrede bitiş çizgisini geçmek için ter döktü. Bayanlar kategorisinde Ayyıldız birinciliği, Atasoy ikinciliği, Arnavutluk’tan Igera Sulaj ise üçüncülüğü elde etti. Rakiplerine fark atarak ipi göğüsleyen Ayyıldız, "Şampiyonluğu hedeflemiştim, çok şükür geldi. Çok mutluyum. Ülkemde yapılan organizasyonda başarılı olmak ve dereceye girmek olağanüstü mutluluk ve gurur verici bir başarı." diye konuştu.

Erkekler katgorisinde ise Tatar birinci, Öztürk ikinci, Aktan üçüncü oldu. Bu sonuçlarla Türkiye, bayanlar ve erkeklerde takım olarak birincilik kürsüsüne çıktı. Yarışmada dereceye girenlere, kupa ve madalya verildi.