Muğla Üniversitesi Öğrencisi Kick-boksta Avrupa Üçüncüsü Oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Zehra Gülgen, Avrupa Kick-Boks Şampiyonası’nda 52 kiloda üçüncü oldu.

Ankara’da 28 Ekim- 3 Kasım 2012 arasında yapılan şampiyonada, geçen senenin dünya şampiyonu Fransız Largilliere ile yarı finalde karşılaşan Gülgen, uzun süre önde götürdüğü maçta 1-1 berabere kaldı. Maçı yöneten Rus hakemin inisiyatifini Fransız sporcudan yana kullanması sebebiyle genç sporcu, 2-1 yenik sayılarak üçüncü oldu.

Milas doğumlu Zehra Gülgen, Kick-Boks Muğla İl Temsilcisi Ali Tekin ve üntrenörü Gülcan Tekin’le birlikte MÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Çevik’i makamında ziyaret etti. Çevik, üniversite olarak mücadele sporlarındaki başarılarına bir yenisini daha eklediklerini belirterek, “Öncelikle sporcu öğrencimizi ve ilgilenen öğretim elemanı arkadaşlarımı kutluyorum. Üniversitemiz, BESYO'nun sporcu öğrencileriyle ulusal ve uluslararası başarılara imza atmaya devam edecektir.” dedi.

Bu yıl Türkiye Üniversitelerarası Muay-Thai Şampiyonası’nda elde edilen takım halinde şampiyonluğu da hatırlatan Müdür Çevik, daha sonra başarılı öğrenci Gülgen'e okul yönetimi adına çeşitli ödüller verdi. MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın da öğrenciyi kabul ederek ödüllendirileceğini söyledi.

Zehra Gülgen de okulunun adının dünyaya duyurmak için elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini söyledi.

Kick-boksta daha önce bir dünya üçüncülüğü, iki uluslararası birincilik ve beş Türkiye şampiyonluğu kazanan Gülgen, aynı zamanda muay-thai dalında üç Türkiye ikinciliği ve iki Türkiye üçüncülüğü elde etmişti .