Mersin İdman Yurdu’na Galatasaray Maçı Öncesi Moral Depoluyor

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'ı konuk edecek İçel İdman Yurdu'nun futbolcularına, teknik heyete ve yöneticilerine Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde moral kahvaltısı verildi.

Eğitimci-bürokrat Cafer Selvi tarafından Yörük Cafe'de verilen kahvaltının ardından futbolculara hurma ve zemzem suyu ikram edilip, dua okundu.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, kahvaltının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “29 yıl sonra aradan sonra İçel’i bir araya getiren, sevgiyi, barışı, kardeşliği tüm kesimleri bir araya getiren bir İçel İdman Yurdu var. Çok zor şartlarda buralara kadar geldik. Kolay değil. Bugün tarihinde ilk olarak bu takım 2B’deydi sonra Bank Asya’ya daha sonra da Süper lige çıktı. Tarihinde ilk olarak da ligde kalan bir takımız. Bugün tabii ki bazı sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bunları inşallah sizlerin desteğiyle, herkesin desteği ve katkısıyla buradan çıkacağız hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Her zaman ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla zoru başaran bir yönetimiz. Buraya kadar hep zorluklarla geldik. Bugün iyi bir kadroya sahibiz, iyi bir takıma sahibiz" dedi.

Önlerindeki Galatasaray maçının çok önemli olduğunu belirten Kahramanlı şöyle devam etti: "Büyük bir takım, iyi bir kadroya sahip. Ama ne olursa olsun tabi ki İçel İdmar Yurdu’da iyi bir takıma, kadroya sahip. Bu ligde kimin kimi yeneceği hiç belli olmaz. Bakıyorsunuz Kasımpaşa geliyor Bursa’da Bursaspor’u yeniyor. Trabzon’a gidiyoruz Trabzon’da yeniyoruz. Kimin nerede ne yapacağı hiç belli olmaz. Ama net olarak söyleyeyim herkes, 'Galatasaray güçlü bir takım, iyi bir rakip. İçel İdman Yurdu’nu kolay yenebilir' şeklinde görebiliyor ama öyle kolay değil. İnşallah göreceksiniz burada Galatasaray’ı yeneceğiz. İnanıyoruz ki futbolcularımız da bunun farkında bizde bunun farkındayız. Futbolcularımız sahada gereğini yapacak. Futbolcularımız artık bunun gereğini de yapmak zorundadır. Çünkü saha onların, top onların elinde. Herkesin özverili çalışacağına inanıyoruz. İnanıyoruz ki bu hafta taraftarlarımızın desteğiyle inşallah bu haftaki maçımızı galibiyetle bütün taraftarımızı ve İçellileri sevindireceğiz. Buna inanıyoruz, buna güveniyoruz. İçel İdmanyurdu’nun Yıllar Sonra çıktığı süper ligde kalıcı olacaktır. Bunu da hep birlikte destek olduğu sürece başaracağız. "

Kaynak: İHA