Teknik Direktör Özdilek: Ligin Üst Sıralarına Çıkmak Kolay, Ama Durmak Zor

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, elde ettikleri başarıların üzerine yenilerini koyarak bulundukları konumu korumaya çalışacaklarını, ligin üst sıralarına çıkmanın kolay ama orada durmanın zor olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki 47 haftalık yenilmezlik unvanına son veren, Karadeniz fırtınası Trabzonspor'u eli boş gönderen Medical Park Antalyaspor ligin güçlü ekiplerinden Kasımpaşa maçının hazırlıklarına devam ediyor. Hasan Subaşı Tesisleri’ndeki antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyen Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, büyük maçlar sonrasındaki müsabakalarda Anadolu takımları genelde kazanamadıklarını, Trabzonspor galibiyetinin bu anlamda da önemli olduğunu ifade etti.

Takım savunmasını en iyi yapan büyük bir takıma karşı oynadıklarını belirten Özdilek, doğru işler yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

Oyun ve skor istikrarını koruyarak bunu alışkanlık hale getirdiklerini belirten Özdilek, “Önümüzde 24 hafta var. Aynı istikrarlı, coşkulu, heyecanlı oyunumuzu devam ettirmemiz lazım. Trabzonspor’un bulunduğu konum itibariyle, son maçta oynadığımız oyun itibariyle her iki takımında kazanması gerektiği bir müsabakaydı. İlk devre golü yedikten sonra panik yaptık ve istediğimizi sahaya yansıtamadık. İkinci yarı daha dikine oynamaya çalıştık ve oyuna daha müdahil olmaya alıştık. Bir maçta 2 gol yememiş bir takıma karşı 2 gol atmak önemliydi. Öz güven anlamında önemli müsabakaydı.” diye konuştu.

Haftaya oynayacakları Kasımpaşa maçına değinen başarılı çalıştırıcı, ligin iyi futbol oynayan takımıyla karşılaşacaklarını kaydetti.

Kasımpaşa’nın moralinin ve kadrosunun iyi olduğunu belirten Özdilek, kazanmak için oynayacaklarını ifade etti.

İnandıkları doğru yolda gitmek istediklerine değinen Özdilek, şunları söyledi:“Yaptıklarımızı geliştirerek bulunduğumuz yeri muhafaza ederek çalışmaya devam edeceğiz. Buralara gelmek zaman içinde kolay ama burada kalmak daha zor. Burada kalmak için mücadele edeceğiz. Burada kalabilmemiz için daha fazla çalışmalıyız. Coşkulu olmalıyız, daha takım olgusunu sahaya yansıtmalıyız. Günlük başarılardan çok planlı başarıların istikrarlı başarıları daim olması çok önemli bizim için.”LİFE FLASH KİNETİK ÇALIŞMASI YAPTILARBasın toplantısın ardından kırmızı - beyazlı ekip Teknik Direktör Mehmet Özdilek yönetimde antrenman yaptı. İlk olarak futbolculara kısa bir konuşma yapan Özdilek, daha sonra oyuncularına A Milli Takım Yardımcı Antrenörü İlker Kıreker eşliğinde life flash kinetik çalışması yaptırdı. Görsel algıyı ve beyin vücut koordinasyonunu artırmaya yönelik yapılan antrenmanda bedensel rahatlamayla duygusal stresi azaltma, konsantrasyon ve algılama gücünü yükseltme, psikolojik ve fizyolojik yetenekleri geliştirme, hata yapma olasılığını azaltma, denge kabiliyetini geliştiriyor.Hafif sakatlığı bulunan Emre Güngör, takımdan ayrı koşu yaptı. Sakatlığı geçen Petr Janda ise takımla birlikte çalışmalara başladı.