Sivassporlu Futbolcular Organlarını Bağışladı

Organ Bağışı Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte Sivasspor’lu futbolculardan Uğur Kavuk ve Doğa Kaya organ bağışında bulundu.

Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Devlet Hastanesi önünde stant kuruldu. Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, Numune Hastanesi Başhekimi Fikret Özkan, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Sivassporlu futbolcuların da yer aldığı stantta vatandaşlar organ bağışında bulunmaya çağrıldı.Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, burada yaptığı açıklamada organ yetmezliklerinin önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğunu ve yaşam süresi ile kalitesinde, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açtığını söyledi.

Organ bağışı ve nakli sayılarının artmasının Sağlık Bakanlığının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını kaydeden Özsoy “Organ bağışı konusunda yapılan bilinçlendirme çalışmaları sonucu olarak bağışçı sayısı ancak milyon başına 2 kişiden milyon başına 3 kişiye çıkmıştır. Maalesef ki bu oranlar yetersiz. ‘Ben öldüğümde benim organlarımla en az 5 kişi hayat bulsun’ demek gerçekten insan sevgisi gerektirir” ifadelerine yer verdi.Sağlık Müdürü Bahattin İlter ise Organ Bağışı Haftası’nda yapılan etkinliklerden söz ederek, amaçlarının organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

“Organ bağışı hayat kurtarır” diyen İlter kendilerine destek olan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve futbolculara da teşekkür etti.Konuşmaların ardından Sivassporlu futbolcular Uğur Kavuk ve Doğa Kaya da organlarını bağışladı.